About
I have a bachelor's and master's degree in public health nutrition from the Oslo Metropolitan University and I am particularly interested in how society and the environment around us influences behaviour and attitudes towards food and diet.
Interested in food environments, sustainable food systems and global nutrition, as well as psychology and behaviour in relation to food and diet.
Publications and research
Dissemination
Uldahl, Maria (2023). Slår alarm: - Veldig uheldig. Dagbladet .
Uldahl, Maria (2023). Sjokolade: Svarer på dette. Dagbladet .
Uldahl, Maria; Bere, Elling Tufte (2023). Lavinntektsfamilier i Norge må bruke en større andel av inntekten sin for å spise i tråd med kostrådene. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) .
Uldahl, Maria (2023). Ber butikkene slutte med store sjokoladekutt: – Trenger ikke spise mer av det. Nettavisen.
Uldahl, Maria (2023). Alenemoren Silje (23) må ofte droppe sunne middager: – For dyrt. TV2.no.
Bugge, Annechen Bahr; Uldahl, Maria; Schjøll, Alexander (2023). Muligheter og begrensninger for økt forbruk av fisk og sjømat - resultater fra ny spørreundersøkelse. NorgesGruppens Helseseminar. NorgesGruppen.
Dulsrud, Arne; Uldahl, Maria; Mosfjeld, Cecilie (2022). Food Insecurity in Vulnerable Areas of Cauca, Colombia: A cross-sectional study. 200 p.