Sykepleiestudent snakker med karriereekspert i en trappeoppgang.

Episode 1: Livet som masterstudent

Hvordan blir masterhverdagen? Vil jeg få et liv utenom? Bjørn Harald møter Aud, andre års masterstudent og småbarnsmor. Hvis noen kan svare på om hverdagen går opp, må det bli henne.

Livet som masterstudent og hvordan en masterhverdag arter seg

I første episode møter Bjørn Harald Aud på OsloMet, Pilestredet 35. Hun er småbarnsmor, og i sitt andre år som masterstudent. Det Bjørn Harald er mest spent på er om det er mulig å balansere en master med et liv utenom.

– Fortell meg hvordan en helt vanlig uke ser ut for deg som masterstudent?

Aud er entusiastisk:

– Jeg går jo fulltid nå, så jeg tar 30 studiepoeng på ett semester. Da blir det forelesning på meg annenhver uke. Studiet er tilrettelagt sånn at folk skal kunne ta utdanningen på deltid, samtidig med jobb og alt mulig annet.

Flere jobbmuligheter

Bjørn Harald vil vite mer.

– Ja, hva med alt dette andre. Du har jo barn også, så hvordan klarer du å sjonglere familielivet med en masterutdanning?

Det går bra, sier Aud.

– Mange deltidsstudenter har jobb ved siden av og barn hjemme. De fikser det bra. Det gjelder rett og slett bare å planlegge godt nok. Som bachelorstudent var jeg aktiv i Studentersamfundet, og bodde mer eller mindre der. Jeg leste når jeg måtte, og fikk med meg viktige forelesninger. Nå er det litt annerledes.

Bjørn Harald vil gjerne vite hvorfor hun ikke bare slo seg til ro med en bachelor.

– I en master bygger jeg på min egen kompetanse, og da blir studiet mer relevant for meg. Men jeg får også mye ny kunnskap nå som gir meg muligheten til å søke andre type jobber eller oppgaver, hvis jeg får lyst til det. Det gjør meg mer fleksibel som arbeidstaker.

Et fint liv med studier

Etter å ha tatt en prat med Aud som har så mange jern i ilden både som småbarnsmor og fulltids masterstudent, hva tenker Bjørn Harald nå? Er det mulig å ha et normalt liv mens man tar en master? Bjørn Harald mener svaret må bli ja.

– Det er heldigvis mange ulike måter å ta en master på. Det ser ikke altfor komplisert ut å kombinere studiet med både barn, jobb og fritidssysler.