Barnehagelærer
OsloMet utdanner barnehagelærere med faglig og personlig kompetanse. De er barnehagens viktigste ressurs og en forutsetning for å skape en god arena for dannelse, omsorg, lek, læring og sosial utjevning.
Ansvar for barnets læring
Martine forteller at de har mange forskjellige teoretiske og praktiske fagområder på studiet. Norsk, matte, naturfag, kunstfag, samfunnskunnskap og religion er noen av dem. I tillegg kan man velge egne fordypningsemner.
– Barn spør om mye, og vi må kunne litt om alt for å svare og gi dem det kunnskapsgrunnlaget de skal ha videre i livet. Det er vi som starter den begynnende forståelsen.
Hvis du satser på en stilling som styrer av en barnehage kan du fortsette på masterstudiet i barnehagepedagogikk.
– Martine Lindgren Mulelid
Yrkesstolthet
Bredden i fordypningsfagene gjør at alle kan finne et interesseområde de liker, tror Martine.
– Det viktigste for å trives som barnehagelærer er enkelt og greit at man er glad i barn. Å være tålmodig, empatisk og leken kommer også godt med. Hvis du satser på en stilling som styrer av en barnehage kan du fortsette på masterstudiet i barnehagepedagogikk.

Det er mye læring i lek. Barna i barnehagen lærer for eksempel sosial kompetanse, konfliktløsing og å dele. Foto: Benjamin Ward.
Når Martine skal oppsummere med ett ord forskjellen på å jobbe som assistent i barnehage og det å jobbe som snart utdannet pedagogisk leder, velger hun «yrkesstolthet».
– Jeg merker at hele synet mitt på barn har endret seg i løpet av studietiden. Jeg har så mye respekt for dem, og jeg er så mye stoltere nå over jobben enn jeg var i begynnelsen av studiet. Jeg har forstått hvor utrolig viktig samfunnsoppdrag barnehagelærere har. Vi tar vare på det kjæreste mange har, og vi får tillit fra foreldrene til å gi barna det kunnskapsgrunnlaget de skal ha for å starte på skolen. Det er mye ansvar, men det er søren meg verdt det!
Opprinnelig publisert på hioa.no/24_7 den 5. februar 2016.