Kristine lager Norges mest populære teknologipodkast

Portrettbilde av Kristine som smiler mot kameraet og har en mikrofon foran ansiktet.

– Journalistikk er et praktisk yrke, derfor var det helt avgjørende at jeg kunne gjøre masteroppgaven min praktisk, sier Kristine Masdal Aadne, som fullførte sin masteroppgave i journalistikk høsten 2016.

Lørn.Tech.

I dag er hun redaktør og partner i oppstartsselskapet LØRN, som er det nye selskapet til en av Norges fremste teknologer, Silvija Seres. De arbeider med å skape Norges nye plattform for livslang læring, der alle som vil kan lære om teknologi og samfunn. Målet er at alle skal forstå hvilke nye muligheter som blir tilgjengelige på grunn av den teknologiske utviklingen.

Foreløpig samler de innholdet i podkasten Lørn.Tech (lorn.tech),  som på kun to måneder har blitt Norges mest populære teknologipodkast.

– Jeg er en av dem som tok en mastergrad og virkelig fikk glede av det jeg valgte å utforske. I oppgaven studerte jeg podkast som format for læring, noe som er akkurat det jeg jobber med i LØRN. Kunnskap er ferskvare og fremtidens pensum må ha kort vei fra produksjon til publisering. Podkast er et fantastisk format for dette, forteller hun.

Enda mer kvalifisert til arbeidslivet

Før hun begynte i LØRN jobbet hun som podkastredaktør i Oslo Business Forum med teknologipodkasten «De som bygger det nye Norge med Silvija Seres» (obforum.com). Dette var også Norges mest populære teknologipodkast, før Seres og Aadne utfordret seg selv med å starte podkasten, Lørn.tech. De to har altså klart å ta førsteplassen innen podkastverden hele to ganger.

– Det er gøy å se hvordan podkast virkelig har tatt av. Jeg tror det er flere årsaker til dette, men det viktigste er nok at det er et sekundærmedium. Du kan høre på mens du er på farta, på vei til jobb eller vasker badet. Et annet aspekt er fra produksjonssiden. Det er utrolig effektivt å produsere podkast og krever lite utstyr.

– Mitt mål med å ta en mastergrad var å gjøre meg enda mer kvalifisert til arbeidslivet som ventet meg. På denne tiden var podkast i sin spede begynnelse og jeg hadde et sterkt ønske om å jobbe kreativt med lyd og å bli en bedre radiojournalist. Masteroppgaven min ble et direkte produkt av disse ønskene, sier hun. 

«Du er på om 10 sekunder» er tittelen på masteroppgaven hennes og er en podkastepisode på en time om hvordan  journalistikkstudenter kan bli bedre direktereportere på radio.

  

Relaterte saker

Tre masterstudenter ved OsloMet sitter sammen og jobber rundt en laptop. De smiler.
Master eller ikke master?

Er master det neste for deg? Finn ut hva en master kan bety for deg og karrieren din.