– En master gir deg et konkurransefortrinn

Portrett av Martin Halvorsen.

Prosjekterings- og rådgivingsselskapet Multiconsult rangeres av studentene som en av Norges mest attraktive arbeidsplasser for nyutdannede teknologer.

Tilgangen til mange og gode søkere er derfor stor.

– Dersom stillingsutlysningen åpner for enten bachelor- eller mastergrad, vil det nærmest alltid være en fordel å ha mastergrad.  Vi ser også at studenter som har vært flinke til å bygge en gjennomtenkt spesialisering i mastergraden og som har supplert med relevante fag, vil kunne stikke seg ut i søknadsbunken, sier Martin.

Martin og Kjetil på operataket. De er kledd for vinter og har de høye og moderne bygningene i barcode bak seg.

Martin Halvorsen er ansvarlig for HR-området Talent Management i Multiconsult. Han jobber til daglig med å utvikle konsepter for hvordan selskapet skal tiltrekke, utvikle og beholde de beste folka. Her sammen med kollega Kjetil Lindeberg som også jobber med rekruttering. Foto: Benjamin A. Ward / OsloMet

Høyere kunnskapsnivå og nye perspektiver

Han påpeker at ved å skrive en masteroppgave, viser du at du klarer å være prosjektleder for et selvstendig arbeid der du har brukt fagkunnskapen fra studiet ditt.

– Det gir oss visshet om hva du kan og trygghet knyttet til hvor stort ansvar vi kan sette deg til når du begynner hos oss.

Fordelen med en mastergrad er at du har større mulighet til spesialisering og kan ta flere relevante fag som kan gjøre deg mer attraktiv som jobbsøker.

Med en mastergrad får du et kunnskapsnivå som gjør deg i stand til å bringe inn nye perspektiver på problemløsning.

Portrett av Martin Halvorsen

En master kan gi bedre startlønn

Han opplever at en master normalt gir nyutdannede en høyere startlønn sammenlignet med en bachelor, men understreker at i det lange løp vil belønningen for å ta en master være mye mer enn penger på konto.

– Det å lære og utvikle seg som fagperson og menneske har i seg selv stor verdi. En master kan faktisk øke sannsynligheten for at arbeidsgiveren vil satse på akkurat deg, sier Martin.

Studieliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Du lurer du kanskje på hvordan området rundt universitetet er? Josefine viser deg sine favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!