Kort om
Jeg har bachelor- og mastergrad i samfunnsernæring fra OsloMet og er særlig opptatt av hvordan samfunnet og omgivelsene rundt oss påvirker atferd og holdninger til mat og kosthold.
Interessert i matomgivelser, bærekraftige matsystemer og global ernæring, samt psykologi og atferd i relasjon til mat og kosthold.
Publikasjoner og forskningsresultater
Formidling
Uldahl, Maria (2023). Slår alarm: - Veldig uheldig. Dagbladet .
Uldahl, Maria (2023). Sjokolade: Svarer på dette. Dagbladet .
Uldahl, Maria; Bere, Elling Tufte (2023). Lavinntektsfamilier i Norge må bruke en større andel av inntekten sin for å spise i tråd med kostrådene. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) .
Uldahl, Maria (2023). Ber butikkene slutte med store sjokoladekutt: – Trenger ikke spise mer av det. Nettavisen.
Uldahl, Maria (2023). Alenemoren Silje (23) må ofte droppe sunne middager: – For dyrt. TV2.no.
Bugge, Annechen Bahr; Uldahl, Maria; Schjøll, Alexander (2023). Muligheter og begrensninger for økt forbruk av fisk og sjømat - resultater fra ny spørreundersøkelse. NorgesGruppens Helseseminar. NorgesGruppen.
Dulsrud, Arne; Uldahl, Maria; Mosfjeld, Cecilie (2022). Food Insecurity in Vulnerable Areas of Cauca, Colombia: A cross-sectional study. 200 s.