!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Bygning fra OsloMet campus Pilestredet

Avlyst: Åpning av nytt nasjonalt boligforskningssenter ved OsloMet

Arrangementet 7. desember er avlyst og flyttes til et senere tidspunkt pga. koronasituasjonen.

OsloMet inviterer til offisiell åpning av Senter for bolig- og velferdsforskning (BOVEL). Senteret skal ledes av NOVA-forsker Jardar Sørvoll.

OsloMet – storbyuniversitetet skal være vertsinstitusjon for det nye senteret som skal drive forskning om bolig- og velferdsspørsmål. Arbeidet vil forgå gjennom et samarbeid mellom SVA-instituttene ved OsloMet, Institutt for samfunnsforskning, Frischsenteret, Fafo, Nordlandsforskning, Nord Universitet og VID vitenskapelig høgskole.

BOVEL skal være et knutepunkt for alle forskere som er opptatt av bolig- og velferdsspørsmål i Norge. Målet er å styrke vitenskapelig publisering, praksis- og politikkrelevant formidling og forskningsrekrutteringen på det boligsosiale området, sier den påtroppende senterlederen Jardar Sørvoll.

Senteret vil ha et metodisk tyngdepunkt i kvantitative analyser av registerdata, men har også forskere med god kvalitativ og tverrfaglig kompetanse.

Forskningsvirksomheten i senteret er delt inn i fem arbeidspakker:

•    Bolig som del av velferden,
•    Vanskeligstilte på boligmarkedet,
•    Sammenhengen mellom boligmarked, lavinntekt og boforhold,
•    Leiemarked og velferd
•    Resultater og effekter av ulike virkemidler og tiltak

Kommunal- og moderniseringsdepartementet finansierer senteret med 7,5 millioner årlig i tre år, med mulighet til en forlengelse på 5 år. I tillegg bidrar OsloMet med ca. 2 millioner i egenfinansiering hvert år.

14.00
Velkommen ved Per Martin Norheim-Martinsen, viserektor FoU ved OsloMet - storbyuniversitetet

14.05
Åpning ved kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram, Kommunal- og moderniseringsdepartementet (regjeringen.no)