Abeldagen 2022

Kom og bli med å feire Abeldagen med oss! Vi inviterer femteklassinger i Osloregionen til en matematikkdag på OsloMet. Dagen vil starte med et Vitenshow etterfulgt av stasjoner med morsomme matematikkaktiviteter. Det vil i tillegg bli servert lunsj, og vi satser på strålende maivær!

Påmelding

Program

Hver klasse vil ha muligheten til å melde seg på to aktiviteter etter Vitenshowet. Se beskrivelsene av aktivitetene under. Ved påmelding vil dere kunne velge ønsket tidspunkt for oppstart.

Det hele starter med et Vitenshow. Så blir det matematikktorg, hvor hver klasse kan velge to aktiviteter á 45 minutter hver:

Multi gangebrettspill

I Multi spiller man tre-på-rad med multiplikasjonstabellen. For å vinne må elevene tenke strategisk og se sammenhenger som at 3x8 og 4x6 gir samme svar eller at 42 er i samme gangetabell som 4x6. Spillet tar kort tid å lære, men har store muligheter for strategitenkning i matematikk.

Strikkhopp med Barbie

Hvilken gruppe gir Barbie det mest spennende strikkhoppet? Vi bruker matematikk for å lage den beste modellen for Barbies strikkhopp. 

Programmering med Blue-Bot

Bli med på lek med enkel programmering av Blue-Bot. Elevene samarbeider i grupper på 3-4 om å programmere en Blue-Bot gjennom en labyrint. Vi utforsker og trener på logisk tenkning, problemløsning, samarbeid, algoritmer og koordinatsystem.

Geometri og funksjoner i stor størrelse

Vi jobber med Tangramer i stor størrelse, og utforsker hva som skjer i funksjonsmaskinen. Elevene samarbeider og utforsker geometriske former og lager egne oppgaver til hverandre.


Klassen vil få tilsendt program for dagen etter påmelding. Vi tar kontakt om vi må endre på ønskede aktiviteter.

Vi gleder oss stort!

Kontakt

Laster inn ...