English version
Bildecollage av professor Richard Sennett og Anna Sethne.

Anna Sethne-forelesningen 2022: Richard Sennett

Den første Anna Sethne-forelesningen holdes av professor Richard Sennett. Tittel på forelesningen er The Open City.

Anna Sethne-forelesningen er en årlig gjesteforelesning som skal inspirere til integrering av utdanning og forskning, med vekt på mangfold, bærekraft og det tverrprofesjonelle.

21. januar 2022 holdes Anna Sethne-forelesningen for aller første gang. Det er med glede og stolthet vi kan annonsere at den anerkjente forskeren Richard Sennett har takket ja til å holde en forelesning om mangfold og storbyliv, med tittelen The Open City.

Forelesningen vil bli holdt på Campus Pilestredet. I tillegg vil arrangementet strømmes. Lenke til strømming vil bli tilgjengelig på denne nettsiden. 

Vi tar forbehold om endringer som følge av koronasituasjonen.

Påmelding

Arrangementet er åpent for alle, men krever påmelding på grunn av begrenset antall plasser. Meld deg på via gul påmeldingsknapp på denne nettsiden. "Førstemann til mølla"-prinsippet gjelder.

Om Richard Sennett

Richard Sennett er professor i sosiologi. Han er seniorforsker ved Center on Capitalism and Society ved Columbia University og gjesteprofessor i Urban Studies ved MIT. I tillegg er han seniorrådgiver for FNs program om byer og klimaendringer. 

Sennett har grunnlagt New York Institute for the Humanities, undervist ved New York University og London School of Economics, og vært leder for American Council on Work.

I 1977 publiserte Sennett et hovedverk innen studiet av offentlig kultur og urbane samfunn, The Fall of Public Man. Etter dette har han hatt status som en av de mest innflytelsesrike amerikanske sosiologene. Gjennom sin karriere har Sennett arbeidet med et bredt spekter av temaer som har høy relevans for flere av satsningsområdene til Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, fremfor alt innen feltet mangfold. Hans forskning har konsekvent vært rettet inn mot studier av sosiale strukturer, individualisme, segregering, flerkulturelle samfunn og religiøs identitet i moderne storbyliv, og gjennom bruk av historiske perspektiver på disse fenomenene har han lagt grunnlag for kritisk tenkning om både vår samtid og fremtid.

Blant de mest kjente utgivelsene til Sennett kan også nevnes The Hidden Injuries of Class (1972), The Corrosion of Character (1998), The Culture of the New Capitalism (2006), The Craftsman (2008) og Building and Dwelling (2018).

Han har mottatt flere priser, deriblant Hegelprisen, Spinozaprisen, en æresdoktorgrad fra Cambridge University, og Harvard Universitys 100-årsmedalje. 

Richard Sennett vokste opp i Chicagos boligområde Cabrini-Green. Han gikk på Juilliard School i New York, hvor han jobbet med Claus Adam, cellist i Juilliard String Quartet. Senere studerte han sosiale relasjoner ved Havard, hvor han jobbet med David Riesman og Hannah Arendt. Han har også samarbeidet med Michel Foucault. 

Foto av Richard Sennett: Thomas Struth.

Les mer om Anna Sethne-forelesningen

Anna Sethne-forelesningen

En årlig gjesteforelesning som skal inspirere til integrering av utdanning og forskning.

Illustrasjonsbilde - portrett av Anna Sethne i to forskjellige farger
 • Arrangementskomité 2022

  • Dag Fjæstad, NAFO - Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (leder)
  • Inger Marie Lindboe, Institutt for barnehagelærerutdanning 
  • Kim Gunnar Helsvig, Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning
  • Anne Waldrop, Institutt for internasjonale studier og tolkeutdanning
  • Ellen Beate Hellne-Halvorsen, Institutt for yrkesfaglærerutdanning 

Kontakt

Laster inn ...

Se også

Arrangementet på Facebook - Richard Sennett - The Open City (facebook.com).