!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Eldre dame med brukket hånd sammen med lege utendørs. Foto: colourbox.com

Benskjørhet og brudd: resultater fra norske studier

Beinskjørhet (osteoporose) er en medvirkende faktor ved de fleste brudd hos eldre, og kvinner og menn i Oslo er på verdenstoppen i brudd. Velkommen til seminar i regi av Norsk Selskap for Aldersforskning.

Hver time hele året rundt er det ett lårhalsbrudd i Norge; altså, årlig brekker cirka 9000 voksne nordmenn hoften, og 15 000 håndleddet. Et stort antall får også sammenfallsbrudd i ryggvirvlene.

Norsk Selskap for Aldersforskning (NSA) ønsker velkommen til frokostseminar med to spennende foredrag om dette aktuelle temaet. Årsmøte til NSA holdes i forlengelse av dette seminaret.

Påmelding til frokostseminaret

Med hensyn til påmelding er det «førstemann-til-mølla- prinsippet» som gjelder, men medlemmer av NSA prioriteres. Du melder deg på ved å trykke på lenken øverst på siden. Frist for påmelding er 1. februar.

 • Program

  • 08.00 - Kaffe, rundstykker og mingling
  • 08:15-08:20 - Velkommen, v/ Marijke Veenstra,  styreleder NSA    
  • 08.20-08.45 - Er det livsfarlig å være benskjør? v/Annette V. Hauger, stipendiat OsloMet
  • 08.45-09.10 - Blir vi sprø av å drikke melk? Resultater fra NOREPOS nasjonale hoftebruddatabase. v/Kristin Holvik, seniorforsker Folkehelseinstituttet
  • 09.10-09.15 - Spørsmål, diskusjon og avslutning
 • Om foredragsholderne

  Annette V. Hauger er stipendiat ved Institutt for fysioterapi ved OsloMet – storbyuniversitetet. Hun forsker på bentetthet, osteoporose og dødelighet.

  Kristin Holvik er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet. Hennes forskningsinteresser inkluderer osteoporose og brudd, og årsaker til osteoporose.