!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

CEDIC Talks: Digitale velferdsstater eller digitale ulikhetssystemer? Foredrag med Minna van Gerven

Vi inviterer forskeren Minna van Gerven fra det finske universitetet Tampere til å holde foredrag om sosial ulikhet i dagens digitale velferdssystemer.

Digitalisering, kunstig intelligens og nye teknologier spiller en vesentlig rolle i både styringen og utviklingen av dagens europeiske velferdssystemer. Disse teknologiske systemene kan tilby nye verktøy for å møte sosiale utfordringer på, samt enklere og mer effektive administrasjoner. Samtidig kan de føre med seg nye former for ekskludering, marginalisering og sosiale forskjeller mellom ulike samfunnsgrupper.

Seminarrekken CEDIC Talks ønsker å utvide kunnskapen om de sosiale konsekvensene av digitaliseringen gjennom å invitere aktuelle forskere og aktører fra ulike land og forskningsfelt. Denne torsdagen er det professor Minna van Gerven fra det finske universitetet Tampere som kommer for å diskutere sosial ulikhet i den digitale velferdsstaten. Hun vil ta utgangspunkt i den digitale velferdspolitikken i Finland, og undersøke hvordan dette systemet kan opprettholde både synlige og usynlige sosiale ulikheter.  

Hvem er Minna van Gerven?

Minna van Gerven er professor i sosialpolitikk på Tampere University. Hun har tidligere vært forsker på en rekke europeiske universitetet, som Universitetet i Helsinki, Universitetet i Twente og Universitetet i Amsterdam. Forskningen hennes undersøker tema som sosialpolitikk og velferdssamfunn, digitalisering og sosial sikkerhet.

Hvordan deltar jeg på foredraget?

Foredraget er digitalt. Det er på engelsk og varer cirka 45 minutter, før en diskusjon med deltakerne. Meld deg på her (nettskjema.no), og du vil få tildelt en lenke i forkant av foredraget. 

Kontakt

Laster inn ...