!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Den nye planeten: hva er et godt samfunn?

Hvordan fikk vi de universelle menneskerettighetene som vi har i dag?

Velkommen til foredrag og utstillingsåpning!

FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene (1948) er det nærmeste vi kommer universelle regler for vår egen planet. Marit Langmyr, prosjektleder for Menneskerettighetsakademiet, vil snakke om utviklingen av det internasjonale menneskerettighetssystemet fra 1948 frem til i dag. I tillegg vil hun presentere vandreutstillingen 'Den nye planeten' som er en installasjon i Biblioteket P48. Gjennom tekst, bilder og intervjuer har mindreårige enslige asylbarn reflektert rundt spørsmålet: hva er et godt samfunn?

Utstillingen er produsert av Menneskerettighetsakademiet i samarbeid med Eidsvoll 1814 og Rodeo Arkitekter. Den er finansiert med midler fra Kulturrådet og Fritt Ord.

Arrangementet er en del av Lunsjpåfyll-serien fra Universitetsbiblioteket.

Gratis og åpent for alle. Ta med matpakken din, vi står for kaffe og te.