En hvit vannlilje.

Hva kan estetiske fag bidra med i møte med barn som opplever krig, konflikt og tvungen migrasjon?

Velkommen til fagseminar og lansering av boka «Vannlilje på havet».

Hvilke psykososiale utfordringer kan oppstå i ulike faser av migrasjonsprosessen? Hvordan kan vi gi støtte til barn, unge og deres familier i prosessen med å skape et nytt liv i Norge?

Halvparten av alle mennesker som i dag flykter fra krig og konflikt er barn. Mange av barna får flere av sine rettigheter brutt.

Boka «Vannlilje på havet» tar for seg temaer som hvordan det er å være barn i krig og konflikt, om livet på flukt og reisen til et nytt og fremmed land.

Program

Det blir servering av te, kaffe og frukt.

 • Om boka «Vannlilje på havet»

  En jente lever et lykkelig og fredelig liv, men blir tvunget til å flykte når det bryter ut krig. Navnet hennes er Vannlilje. Akkurat som blomsten, har hun dype røtter sammen med sin familie og venner i sitt hjemsted. Men plutselig befinner hun seg på havet, i en åpen båt med fremmede, på en farlig reise mot et ukjent land.

  Boka tar for seg temaer som barn og krig, og spesielt jenter i krig. Halvparten av alle mennesker som i dag flykter fra krig og konflikter er barn. Disse barna har mange ulike grunner til å flykte. Det kan være en politisk ustabil situasjon i hjemlandet, krig, ekstrem tørke og sult, naturkatastrofer, eller at de har en religion eller bakgrunn som ikke aksepteres og dermed gjør dem spesielt utsatte. Mange av barna som er på flukt i dag får mange av sine rettigheter brutt.

  Vannlilje leker med vennene sine i sola når hun plutselig hører eksplosjoner. Moren hennes roper på henne, gir henne et brev og ber henne om å løpe. Vi følger jenta ut av byen, gjennom skogen og til havet, hvor en båt venter på henne. Deretter er vi med henne på en dramatisk båtreise til et sted i et nytt land. Vi følger hennes mentale og fysiske flukt.

 • Om forfatteren og illustratøren

  Veronica Salinas er høyskolelektor i barne- og ungdomslitteratur. I tillegg er hun forfatter, skuespiller og dramatiker. I 2011 publiserte hun sin første bok, «Reisen», som ble etterfulgt av «Sulten», «Skyggen» og «Slem», alle illustrert av Camilla Engman og utgitt av Magikon.

  Salinas har også utgitt romanen «OG» (Cappelen Damm, 2016), for hvilken hun mottok Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend, og som også ble nominert til Kulturdepartementets pris.

  Salinas har dessuten skrevet en diktsamling på norsk og på spansk, «Kyss fra årstidene, Besos de estación» (2022, Tanta Cenzia Editoria), og to sakprosabøker: «Å lese for andre» (2018) og «Å møtes gjennom litteraturen» (2019), begge utgitt av organisasjonen Leser søker bok.

  Narges Mohammadi er en billedkunstner og illustratør bosatt i Iran. Hun har utgitt over 30 barnebøker.

  Narges' arbeid har blitt annerkjent over hele verden, og hun har motatt prestisjetunge priser som "Golden Apple" på BIB Illustrasjonsbiennalen i Bratislava.

  Hun har også blitt nominert til Astrid Lingrens minnepris to ganger. Narges arbeider med å fremme kunst gjennom utstillinger, workshops og urbane kunstprosjekter i Tehran. Hennes lidenskap for historiefortelling og kunsterniske perspektiv gjør henne til et fremstående talent i bransjen.

Kontakt

Laster inn ...