Portrett av forskeren

Grimen-forelesningen 2022: Joseph Heath, University of Toronto: Anodyne Privatizations

Joseph Heath er professor i filosofi ved University of Toronto og underviser også ved School of Public Policy and Governance. Han har arbeidet med et bredt spekter av problemstillinger innen samfunnsteori, moralfilosofi og politisk filosofi.

Hans siste bok er The Philosophical Foundations of Climate Change Policy (2021). Året før publiserte han The Machinery of Government. Public Administration and the Liberal State og i 2014 Morality, Competition, and the Firm.

Heaths første bok var en studie av rasjonalitet og sosial interaksjon (Communicative Action and Rational Choice, 2001) som ble fulgt opp av Following the Rules. Practical Reasoning and Deontic Constraint (2008).

Heath har også publisert en analyse av økonomiske feilslutninger på venstre- og høyresiden (Filthy Lucre, 2009), og i Enlightenment 2.0 (2014) tar han til orde for en ny opplysning, for fornuftens rolle i politikken. Sammen med Andrew Potter er han forfatter til The Rebel Sell (2004), en analyse av virkningene av 1960-tallets motkultur.

Laster inn ...