!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Tre jenter fra videregående som ler og snakker med en mannlig student fra teknologifag. I hjørnet står det en 3d-printer.

Jenter og teknologi 2020

Er du nysgjerrig på studier og karriere innen teknologi og realfag? Er du jente i videregående skole? Da er du hjertelig velkommen til den store inspirasjonsdagen Jenter og teknologi 2020!

Universitetet i Oslo, OsloMet – storbyuniversitetet og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet ønsker å inspirere jenter til å åpne øyene for mulighetene med studier innen teknologi og realfag.

På denne konferansen får du innblikk i spennende studier og karrieremuligheter. Du får møte studenter og kule damer som er ute i arbeidslivet.

Til konferansen kommer «Årets Ledestjerne» i Dagens Næringsliv, Christine Spiten, kreftforsker Simone Mester og flere kvinnelige studentrollemodeller innen teknologifag. 

Du får oppleve et forrykende kjemishow og musikalsk innslag. Du får også muligheten til å hilse på roboter og teste teknologiske gadgets hos studenter fra de tre universitetenes “makerspace”.

 • Detaljert program

  10.00    Velkommen og praktisk info ved konferansierene: Ilan Villanger og Linda Westgaard

  10.05    Foredrag: Christine Spiten, techgründer og havforkjemper

  10.25    Musikalsk innslag 

  10.30    Rollemodell: Marianne Bakken, robotikk,  Phd NMBU

  10.40    Rollemodell: Cathrine Bui, masterstudent fra UiO

  10.50    Benstrekk/ rist løs

  10.55    Foredrag: Simone Mester, kreftforsker

  11.15    Lunsj med Makerspace

  12.00    Kjemishow 

  12.20    Rollemodell: Farhat Fazli, bachelorstudent fra OsloMet 

  12.40    Sofaprat

  12.50    Spørsmål fra salen

  13.00    Kahoot

  13.15    Premieutdeling

  13.25    Kort info, AFRY

  13.30    Programslutt og vel hjem / God tur på prosjektbesøk

Arrangementet er gratis, men krever påmelding grunnet begrenset antall plasser og lunsjservering. Meld deg på innen 7. februar 2020. Vi byr på vegetarisk lunsj. Deltakere må selv besørge transport.

For spørsmål, kontakt:
Tonje Robertsen, NMBU
Hanne Heiervang, OsloMet 
Anna Valberg, UiO

Jenter og teknologi er støttet av:
NHO, Kulturdepartementet, NITO, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering

 

Jenter og teknologi – sjekk ut dine jobbmuligheter!

Bli med på prosjektbesøk etter showet!

Er du nysgjerrig på hva du kan jobbe med om du velger en teknologisk utdanning, som f.eks. ingeniør eller arkitekt? Bli med på prosjektbesøk og se hvordan du kan være med å påvirke fremtidens løsninger for mennesker, bygg og byer. Du får en innsikt i prosjektet og møter engasjerte rollemodeller som forteller om valg de har gjort og hva de jobber med. Prosjektbesøkene arrangeres av offentlige byggherrer og anerkjente selskaper i byggebransjen og skjer i en forlengelse av programmet på Chateu Neuf.  Det organiseres transport til / fra prosjektene. Besøkene varer ca. 2-3 timer og det serveres mat og drikke. Les mer om programmet og meld deg på her.  

 

 

* Hva gjør vi med guttene? 

På formiddagen samme dag som Jenter og teknologi går av stabelen på Chateau Neuf, inviteres klassens gutter til seminar om livsvitenskap, hvor de får vite mer om mulighetene med studier innen helse og miljø. 

Gutter og livsvitenskap 2020