!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Kvantitativt metodeforum: Modellbasert og utvalgsbasert generalisering.

Hva er forskjellen på modellbasert og utvalgsbasert generalisering i samfunnsvitenskapen? Hvilken betydning har valg av metode for tolkningen av resultatene?

Hva er forskjellen på å generalisere ut ifra en statistisk modell og fra et utvalg i populasjonen? Gjelder samme logikk i begge tilfeller uavhengig av hva man undersøker? Og hvordan forholde seg til dette når en jobber med populasjonsdata?

På dette seminaret innleder Rolf Aaberge, forsker ved Statistisk sentralbyrå (ssb.no) om modellbasert og utvalgsbasert generalisering.

Karl Ingar Kittelsen Røberg, postdoktor ved Senter for profesjonsstudier, OsloMet, kommenterer.

Aaberge og Kittelsen Røberg deltar begge i samtale etterpå og svarer på spørsmål om utfordringer knyttet til generalisering i samfunnsforskningen.

Om forumet

Dette er et forum for forskere som jobber med kvantitative metoder. Kvantitativt metodeforum er rettet mot doktorgradsstudenter, ansatte og andre interesserte som jobber med kvantitativ forskning.

Velkommen!

Laster inn ...