Fire portrett. Et av hver av bidragsyterne i samtalen.

Mangfoldsstemmer i kulturlivet

Velkommen til en samtale om hvordan vi kan synliggjøre ulike stemmer i kulturlivet – sett fra kulturelt mangfolds-perspektivet.

Hvordan kan en bredde av ulike stemmer bli en naturlig del av kulturlivet og ikke bare en "satsning"? Hvem definerer kvalitet i kunsten og hvordan kan makt fordeles? Hvilken kunstnerisk kompetanse er relevant eller ikke?

Eliot Moleba, stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO), presenterer sitt ph.d.-prosjekt "Alternative Histori[es]: A Place Where Something Happened". Han vil deretter ha en samtale med Zubeida Haji Hassan fra Balansekunst, Monica Ifejilika fra Kulturdirektoratets seksjon for infrastruktur og mangfold, og kunstner Kiyoshi Yamamoto.

Samtalen er del av prosjektet Mangfold på EST (Institutt for estetiske fag), støttet av Den gode studentopplevelsen ved OsloMet. Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

Om bidragsyterne 

Eliot Moleba

Stipendiat på KHIO, dramatiker og regissør. Han er en av grunnleggerne av PlayRiot i Syd Afrika, og har vært dramaturg ved The South African State Theatre. Er medlem i redaksjonsrådet for VIS – The Nordic Journal for Artistic Research.

Zubeida Haji Hassan 

Jobber som formidler i Balansekunst, hvor hun kurser kunst- og kulturaktører i tryggere og mer inkluderende arbeidsmiljø. Zubeida har en master i globale utviklingsstudier og bachelor i interkulturell kommunikasjon. Hun har lang erfaring med likestillings- og mangfoldsarbeid, særlig knyttet til etniske minoritetskvinners levekår i Norge, bl.a. som prosjektkoordinator for MiRA-senteret. 

Monica Ifejilika

Seniorrådgiver i seksjon for infrastruktur og mangfold hos Kulturdirektoratet. Hun har bakgrunn som låtskriver og komponist, både solo og som del av kulturgruppa Queendom.

Kiyoshi Yamamoto

Han definerer seg selv som tekstilkunstner. Arbeidene hans plasserer seg mellom materialbaserte objekter, via maleri og grafikk, til utsmykninger, installasjon og performance. Han er utdannet ved Kunst– og designhøgskolen i Bergen, Escola de Belas Artes i Rio de Janeiro og Central Saint Martins i London.