!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

En svanefamilie i vannet. I bakgrunnen mange lastecontainere i ulike farger.

Mennesket og naturen

Menneskets forståelse og definisjon av natur endrer seg over tid og er et speilbilde av vårt kulturelle og økonomiske forhold til den. Vitenskapens forståelse og beskrivelse av natur har gjennomgått mange faser og perspektiver. Dette påvirker oss, vårt samspill med naturen og ikke minst perspektivene på fremtiden.

Seminaret vil belyse en del perspektiver knyttet til dette: de filosofiske og praktiske motsetningene mellom naturlige og menneskeskapte omgivelser vi står overfor innen mange felt: demografisk og urban utvikling, arkitektur og design.

Program

Arrangør: GrøntMet-gruppen

  • Foredragsholdere

    Sigurd Hverven

    er ph.d. i filosofi fra NTNU, med en avhandling der han undersøker det filosofiske grunnlaget for å si at naturen har en egenverdi. Han er forfatter av bøkene «Naturfilosofi» (2018) og «Ville verdier: Naturfilosofi i menneskets tidsalder» og arbeider for tiden med en bok om G.W.F. Hegel.

    Hanne Eide

    er kurator ved Nasjonalmuseet. Hon er utdannet motehistoriker ved Stockholms Universitet og har arbeider med et ph.d.-prosjekt om den transnasjonale motens tilblivelse og utbredelse. Hun har vært kurator for utstillingen Oltreterra, som nå vises i Nasjonalmuseet.  

    Sverker Sörlin

    er idéhistoriker, professor i miljøhistorie ved vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Han er en prisbelønt forfatter av en rekke bøker, bl.a. Kroppens geni (2011) og Kris! (2020). Hans pod, "Stora idéer", publiseres i samarbeid med tankesmien Arena.

    Cecilie Zachs-Olsen

    er professor i kunst i samfunnet ved Institutt for estetiske fag (EST) ved OsloMet. Hun forsker blant annet på hvordan kunst og kunstfeltet kan bidra til ny forståelse av miljømessige utfordringer tilknyttet urbaniseringsprosesser, og bidra til utviklingen av nye metoder for medvirkning.