Nyeste utvikling i krigen i Ukraina: Perspektiver og utsikter

UKRAINETT har gleden av å invitere deg til et digitalt seminar om militære og politiske aspekter av utviklingen i krigen i Ukraina, inkludert vurderinger fra både ukrainsk og russisk side.

På dette seminaret, med lederen av Hybrid Warfare Analytical Group ved Ukraine Crisis Media Center i Kyiv, Volodymyr Solovian, og seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt, Tor Bukkvoll, vil vi diskutere militære og politiske aspekter rundt utviklingen i krigen i Ukraina, inkludert vurderinger fra både ukrainsk og russisk side.

Logg deg på med følgende

Møte-ID: 657 0093 6159

Passord: 770638

Program

11:00 – 11:10: Velkommen, med en kort presentasjon av det nye UKRAINETT+ prosjektet og seminarets foredragsholdere, ved Aadne Aasland, OsloMet-forsker og leder av UKRAINETT.

11:10 – 11:35: “Permanent krig: Er det mulig å vende krigen til Ukrainas fordel?” ved Volodymyr Solovian.

11:35 – 12:00: “Sakte fremgang og store tap: Er tiden på Russlands side i krigen mot Ukraina?” ved Tor Bukkvoll.

12:00 – 12:30: Spørsmål og svar, ledet av Aadne Aasland.

Om foredragsholderne

Dr. Volodymyr Solovian

er leder av Hybrid Warfare Analytical Group ved Ukraine Crisis Media Center i Kyiv. Volodymyr fullførte en doktorgrad i filosofi ved Taras Shevchenko National University of Kyiv i 2021. Han er spesialist i informasjonssikkerhet, russisk desinformasjon og ukrainsk forsvarspolitikk. Tidligere har Volodymyr hatt stillingen som analytiker ved de ukrainske tankesmiene New Geopolitics Research Network og Center for Army Conversion and Disarmament Studies.

Blant hans siste publikasjoner er: “The beginning of the Ukrainian offensive: Obstacles and perspectives” (med Mykhailo Samus) ved Jazeera Centre for Studies, 2023; “Ukraine’s Front Line Nuclear Plant: What are the Risks of Russia’s Occupation of the Zaporizhzhia Nuclear Power Plant?” i Društveni odgovor: naučni časopis, nr. 4, 2023; “Development of a Possible Mechanism for Exclusion of Russian Federation from the UN Security Council and IAEA” ved Analytical portal of the Centre for International Security, 2023.

Dr. Tor Bukkvoll

er seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt. Han er spesialist i russisk og ukrainsk sikkerhets- og forsvarspolitikk. Bukkvoll har vært gjesteforsker ved University of Oxford (2008) og Naval Postgraduate School i Monterey, California (2019-2020). Blant hans siste publikasjoner er: “Private military companies – Russian great power politics on the cheap?” i Small Wars & Insurgencies (1-2), 2022, (med Åse Gilje Østensen) og “War and the Willingness to Resist and Fight in Ukraine” i Problems of Post-Communism, des. 2023, (med Frank Steder).

Laster inn ...