English version
Grønnsaker på et bord.

Offentlige anskaffelser av mat: Når er lokalt bærekraftig?

På denne konferansen diskuterer vi om, og under hvilke forhold, lokale innkjøp faktisk er mer bærekraftig enn alternativene. Vi undersøker også hvordan kommuner kan fremme lokale matsystemer, utover bruk av offentlige anskaffelser.

Bærekraftige offentlige anskaffelser av mat og cateringtjenester kan være et kraftig verktøy for endring, ved strategisk bruk av offentlig innkjøpsmakt, for å oppnå økonomiske, miljømessige og sosiale bærekraftsmål. Å kjøpe lokalt sies ofte å være mer miljøvennlig og bedre for lokale leverandører, for den lokale økonomien, og for lokalsamfunnet. 

Konferansen arrangeres som en del av Kjøp bærekraftig-prosjektet, et forsknings- og innovasjonsprosjekt finansiert av Norges forskningsråd (2021-2024), i samarbeid med EU prosjektet EdiCitNet (edicitnet.com).

Påmelding

Frist for innlevering av paper/presentasjonsforslag var 28. august 2023.

Vi ber om en liten konferanseavgift på 500 kroner, for å dekke lunsjkostnadene, betal her (webshop.oslomet.no).

Studenter deltar gratis på selve konferansen, meld dere på her (nettskjema.no).

Deltakerne må selv ordne reise og opphold.

Program

Se fullt program på konferansens engelske side (oslomet.no).

Konferansens første dag er dedikert til deltakerne i prosjektet (offentlige innkjøpere fra norske kommuner), som vil dele sine erfaringer med bærekraftige offentlige anskaffelser av mat og cateringtjenester.

Den andre og tredje dagen er det (paper) presentasjoner der temaet også sees fra et internasjonalt perspektiv. Vi ønsker derfor velkommen presentasjoner, både fra akademikere og praktikere, om temaet bærekraftig matinnkjøp, lokale matsystemer og lokal matpolitikk.

 

Kontakt

Laster inn ...