English version
!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Avlyst: OsloMet åpner nytt demokratiprosjekt – du er invitert!

Beredskapsledelsen på OsloMet har besluttet at alle arrangementer som ikke er strengt nødvendige, skal utsettes. Dette er for å forebygge smitte av koronaviruset, og for å prioritere ressursene på OsloMet. Vi har derfor valgt å avlyse dette arrangementet.

Foto: Colorbox

26. mars inviterer OsloMet til åpen forelesning ved prof. Bryony Hoskins, internasjonalt anerkjent for forskning på politisk sosialisering og sosial ulikhet i utdanningsfeltet. Forelesningen holdes i anledning kick-off for forskningsprosjektet DEMOCIT – et samarbeid ved institutt for lærerutdanning (LUI) og velferdsforskningsinstituttet NOVA

Norsk ungdom er blant de beste i verden når det gjelder kunnskap om demokrati. Likevel er ikke kunnskapen jevnt fordelt, og det er systematiske kunnskapsforskjeller mellom elever med ulik sosial bakgrunn. Hva skal til for at ungdom i Norge kan tro på at deres meninger kan skape politisk endring? Hvis vi skal oppnå sosial utjevning i demokratisk kunnskap, forståelse og engasjement, trengs det ny viten og nytenkning om demokratiopplæringen i skolen. 

Dette er utgangspunktet for det nye samarbeidsprosjektet DEMOCIT (Demokrati, læring og mobilisering for unge medborgere) mellom lærerutdanningen (LUI) og velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet. Prosjektet finner sted samtidig med at læreplanreformen Fagfornyelsen innfører det tverrfaglige emnet «Demokrati og medborgerskap» i skolen, og har interesse for alle som er involvert i aktivitetene i den norske grunnopplæringen.

Program

11.30     Lunsj
Lunsjen blir servert i foajeen i Pilestredet 46.  Vi flytter over til Pilestredet 48 Rom PA173 for forelesningen.

12:00 – 13:00 Åpen forelesning
Introduksjon ved professor Prof. Halla B Holmarsdottir


Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen.

Påmeldingsfrist 23. mars Meld deg på her (nettskjema.no).

 • Om foreleseren

  Bryony Hoskins er en internasjonalt anerkjent forsker på temaet politisk sosialisering med spesialisering i politisk engasjement. Hun holder gjesteforelesningen i kraft av sitt verv som medlem av det rådgivende styret for DEMOCIT.

  Les mer om professor Bryony Hoskins (pure.roehampton.ac.uk)

 • Kontaktperson

   

   Laster inn ...