!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning

Fredag 23. juli inviterer Kunnskapsdepartementet og OsloMet til pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning. Forskings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim deltar, sammen med flere nye studenter ved ulike utdanninger ved OsloMet.

I år var det rekordmange søkere til universiteter og høgskoler. Hvilke utdanninger vil flest inn på, hvor har det økt mest, og hvilke studier har høyest poengkrav for å komme inn? Har pandemien påvirket valgene til studentene?

Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak og OsloMet inviterer sammen til pressekonferanse om årets opptak til høyere utdanning.

Viktig for samfunnet

– Opptaket til høyere utdanning er viktig for mange. Det er stort for søkerne, og også viktig for arbeidslivet og politikere som jobber for at vi skal dekke kompetansebehovet fremover. Uten de godt kvalifiserte søkerne oppfyller ikke universitetene og høgskolene samfunnsoppdraget sitt, sier fungerende rektor ved OsloMet, Nina Waaler.

Under pressekonferansen vil minister for forskning og høyere utdanning, Henrik Asheim, kommentere årets opptak, Samordna opptak vil forklare hovedtrekkene i de nasjonale tallene, og fungerende rektor, Nina Waaler, vil presentere tallene for OsloMet.

Representanter fra Nord Universitet, Høgskolen i Innlandet og Universitetet i Stavanger vil også være til stede og presentere sine tall.

Mediene får anledning til å intervjue nye OsloMet-studenter, statsråden og rektorer/prorektorer.

Pressekonferansen blir sendt direkte på OsloMet sin facebookside.

For påmelding og mer info om program: Pressekonferanse om opptaket til høgare utdanning (regjeringen.no).