Folk som dyrker mat på Losæter, Oslo

SAMSVAR: Kan vi gjøre Oslo selvforsynt?

Hva skal til for at vi kan dyrke mer mat lokalt? Velkommen til SAMSVAR-seminar om urbant landbruk.

Urbant landbruk er i vinden. Vi dyrker grønnsaker på andelsgårder, i bakgårder og på hustak. Det gir rekreasjon, god helse og gleden over kortreist mat – men det er også et mer alvorlig bakteppe: Kriser som pandemi og krig i Europa gjør oss sårbare for høyere priser og begrenset tilgang på matvarer.

Myndighetene oppfordrer oss til å ha et beredskapslager med mat hjemme, men burde vi også sørge for at mer av maten vi spiser blir produsert lokalt? På OsloMet forsker vi på hvorfor urbant landbruk har blitt så populært, hvilke matsystemer kommunen kan bidra til og hvorfor dyrking i byen er med på å gjøre det godt å leve i fremtidens byer.  

I dette SAMSVAR-seminaret spør vi: Hva skal til for at vi kan dyrke mer mat lokalt? Hvor mye mat trenger vi, og hvordan kan vi best lagre maten når siloene ikke finnes lenger? Hvor butter det, og hva er vanskelig? Hva skal til for å gjøre Oslo mer selvforsynt? 

Vel møtt til SAMSVAR-seminar på Kulturhuset!

Du møter

Ordstyrer: Kristian Tronstad, forskningssjef på NIBR.

Om SAMSVAR

SAMSVAR-seminarene er en arena for meningsutveksling mellom praksis, politikk og forskningsfeltet. Seminarene arrangeres av instituttene ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), Fakultet for samfunnsvitenskap og Senter for profesjonsstudier ved OsloMet. 

Foto: Vibeke Hermanrud

Se arrangementet på Facebook, og del gjerne med alle interesserte! (facebook.com) 

#SAMSVAR

Kontakt

Laster inn ...