Boman-seminaret: Teologi, naturvitenskap og miljøetikk

Et arrangement på Præstgar’n i Snertingdal, som inngår i Forskningsdagene 2019.

Den verdenskjente teologen Thorleif Boman (1894-1978) var kapellan i Biri og bodde i den gamle prestegården i Snertingdal noen år på 1930-tallet. Boman-seminaret fokuserer også i år på temaer i spenningsfeltet mellom teologi, etikk og vitenskap, områder Boman var opptatt av og skrev om.

Knut-Willy Sæther, professor i religionsfilosofi ved Høgskulen i Volda, holder foredraget "Kristendom og kvantefysikk - enten-eller?". Gunnar Heiene, professor i etikk ved MF vitenskapelige høyskole og tidligere medlem av Bioteknologirådet, har temaet "Fra 'Den tause våren' til 'Laudato si'. Miljøproblemer som etisk tema gjennom femti år." Programleder er Hans Olav Brenner, medeier i Præstgar'n. Seminaret er et samarbeid mellom Præstgar'n, Høgskolen i Innlandet og OsloMet - storbyuniversitetet. Det er en del av Forskningsdagene og er støttet av Norges forskningsråd. 

Påmelding 

Seminaret er gratis (inkludert lunsj), men påmelding er nødvendig. Frist: 16. september. Send epost til Anders Aschim, anders.aschim@inn.no, eller Olav Hovdelien, olho@oslomet.no.

Se også

Arrangement på forskningsdagenes nettside (forskningsdagene.no).