!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

Rapportlansering: Webinar om tilsetting av jod i salt

Mattilsynet ba Vitenskapskomiteen for mat og miljø (VKM) om en nytte- og risikovurdering av tilsetning av jod til bordsalt, i brødvarer og i vegetabilske alternativer til kumelk. Nå er rapporten klar til lansering. Sigrun Henjum fra Institutt for sykepleie og helsefremmende arbeid har vært faglig leder av arbeidet med rapporten som lanseres i webinaret.

I juni 2016 publiserte Nasjonalt råd for ernæring en rapport som pekte på at jodinntak blant kvinner i fruktbar alder, gravide og ammende er lavt i Norge. Mattilsynet og Helsedirektoratet ønsket derfor svar på helsemessige konsekvenser av å tilsette jod til husholdningssalt, salt i brød og vegetabilske alternativer til kumelk. Vitenskapskomiteen for mat og miljø fikk oppdraget og nå er rapporten ferdig og klar til lansering.

Program

Arrangementsoppslag VKM

Bakgrunn

Kontakt

    Laster inn ...