Illustrasjonsbilde for konferansen: sorte ungdomssilhouetter på oransje bakgrunn

Ungdatakonferansen 2021

Årets Ungdatakonferanse vil gi et bredt bilde av hva som står på spill for ungdom i dag. Det skal handle om krav til prestasjon, nye politiske strømninger, det digitale livet og mye mer.

Hva står på spill for ungdommen i dag?

Det er allerede lenge siden helseminister Bent Høie sa: «Neste sommer finnes ikke når du er ung». Kanskje gjorde pandemien at utfordringene knyttet til det å være ung ble tydeligere?

Årets Ungdatakonferanse vil gi et bredt bilde av hva som står på spill for ungdom i dag. Det skal handle om noen tydelige tendenser – som krav til prestasjon, nye politiske strømninger og det digitale livet. Samtidig vil vi vise fram kompleksiteten i ungdoms liv.

En viktig lærdom er at pandemien har truffet ungdom ulikt. Ungdom har forskjellig utgangspunkt, de har foreldre med ulike ressurser, og de vokser opp i lokalsamfunn med helt ulike særpreg. Dette har betydning for hvordan de møter samtiden og hvordan samtiden preger dem.

Ungdatakonferansen 2021 faller sammen med lanseringen av boka Ungdommen. Med den feirer vi at det er 30 år siden det som nå er Seksjon for ungdomsforskning ved NOVA, OsloMet, ble etablert. Opp på scenen kommer et knippe av landets viktigste ungdomsforskere.

Du vil blant annet få høre om:

Foreløpig program (ungdata.no)

Konferansen finner sted på Sentralen i Oslo som tidligere år.

Påmelding til deltakelse på Sentralen: Meld deg på Ungdatakonferansen 2021 her (checkin.no)

Det blir også mulig å følge konferansen digitalt. Deltakelse digitalt krever ingen påmelding, og er kostnadsfritt.