!
Arrangementet har utgått!

Dette arrangementet har utgått og vil bli fjernet fra våre nettsider 30 dager etter arrangementsdato.

En ung kvinne står og ser ut over Oslo. Det er kveld og solnedgang.

Ungdommene i Oslo Sør: Hva kan vi lære av Rinkeby og Sverige?

Hva sier forskningen og kunnskapen vi har? Hvilke erfaringer har Sverige fra arbeidet med å «endre ungdommer»? OsloMet Holmlia og Bydel Søndre Nordstrand inviterer til forskningstorg.

Hva sier forskningen og kunnskapen vi har om ungdommene øst og sør i vår hovedstad? Og hva kan vi lære av Rinkeby og Sverige?

Rinkeby er en bydel i Stockholm kommune som omtales som et spesielt utsatt område preget av kriminalitet, fattigdom og utenforskap. Shureh-Zamir Abdi kommer for å fortelle om sitt arbeid som ungdomsleder i Stockholm kommune.

Du får også møte engasjerte forskere, ungdommer, foreldre og ildsjeler fra bydel Søndre Nordstrand.

Program

18.00: Velkommen ved Mette Tollefsrud, prosjektleder for OsloMet-Holmlia

18.05: Erfaringer fra arbeidet med å «endre ungdommer» i Rinkeby ved Shureh-Zamir Abdi, ungdomsleder i Stockholm kommune

18.30: Hva sier forskningen og kunnskapen vi har?

18.55: Panelsamtale ledet av Asta Busingye Lydersen

19.20: Sluttkommentar ved Gry Hagen, leder for ungdomstjenester i bydelen

19.25: Dikt ved Hamza Hirsi, poet fra Mortensrud

19.30: Mingling og servering

  • Om deltakerne

    Asta Busingye Lydersen er med i den norskafrikanske kulturgruppen Queendom og jobber frilans som kulturprodusent, konferansier og programleder. Asta har bodd på Holmlia i 20 år, og brenner for mangfold og inkludering.

    Shureh-Zamir Abdi er ungdomsleder i Stockholm kommune, med røtter fra Rinkeby. Han har vært klimaaktivist i WWF og har jobbet mye med flerkulturelle familier og ungdom. Zamir sterkt engasjert i forebyggende arbeid, med et brennende ønske om å styrke fellesskap og gi stemme til de mest sårbare.

    Monika Grønli Rosten er sosialantropolog og forsker ved NOVA/OsloMet. I sin doktorgrad skrev hun om sted og tilhørighet blant ungdom og unge i Groruddalen. Rosten har forsket på temaer som oppvekst og ungdomskultur, områdeløft og ungdomsmedvirkning, forebygging av kriminalitet og vold i nære relasjoner –gjennomgående med vekt på forholdet mellom majoritet og minoriteter i velferdsstaten.

    Faiza Kassim har en mastergrad i sosialantropologi og videreutdanning innen fintech, UX-, tjeneste- og forretningsdesign. Faizas har kunnskap innen mangfold, entreprenørskap, innovasjon og utvikling. Hun har jobbet i både nasjonale og internasjonale kontekster, og innen forskning, offentlig og privat sektor. For tiden er Faiza prosjektleder for «UNG Oppsøkende arbeidsmetodikk» i bydel Søndre Nordstrand.

    Stein Ivar Shideler har jobbet 10 som befrakter og kjøreleder i transportbransjen. Han er født og oppvokst på Holmlia og har inngående kjennskap til bydelens ungdomsmiljøer og utfordringer.

    Rozerin Fredriksen Herki studerer statsvitenskap og jobber frivillig som forumleder i Ung Bjørndal. Som prosjektmedarbeider for «UNG Oppsøkende arbeidsmetodikk», bidrar hun med et verdifullt og ungt brukerperspektiv.

    Fariyah Ali er en erfaren tolk bosatt på Bjørndal. Hun har bred innsikt i oppvekstvilkårene i bydelen både som fagperson og som mor til fem barn.

    Hamza Hirsi er 26 år, fra Mortenrud i Oslo. Han debuterte med diktsamlingen Betongblomst i 2021, som ha ga ut selv. Han jobber nå med sin første roman som er kjøpt opp av det kjente forlaget Bonnier.

Kontakt

Laster inn ...