Ungdomskriminalitet – bør vi frykte utviklingen?

Hva vet vi, hva gjør vi og hva ser vi?

Hvilken utfordring utgjør egentlig kriminalitet og vold i ungdomsmiljøer i Norge?

Ungdomsvold har fått mye oppmerksomhet i media.

En del av bakteppet for den offentlige bekymringen er situasjonen i Sverige, hvor gjengdrap og drapsforsøk er blitt utført av ungdom i et omfang som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Er det dette vi kan vente oss her? Eller er det medieskapt, grunnløs frykt?

Vi inviterer til en kunnskapsbasert diskusjon mellom politiet, forebyggere og forskere.

SAMSVAR-seminar

Dette arrangementet er en del av SAMSVAR-seminarene.

Ved OsloMet har forskningsmiljøene ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA), Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM) og Senter for profesjonsstudier (SPS) gått sammen for å etablere en arena for meningsutveksling mellom politikk og forskningsfeltet.

Miljøene inviterer til seminar om aktuelle samfunnsutfordringer. Målet med seminarserien er å bidra til å skape profesjons- og praksisrelevant kunnskap.

• Program

09.30 Dørene åpnes, kaffe/te, croissanter og frukt
    10.00 Velkommen ved Guro Ødegård, Instituttdirektør NOVA
    10.10 Ungdomskriminalitet – hva vet vi?

• Presentasjon av politiets statistikk, Julie Jarland, Seniorrådgiver/Analytiker, Oslo politidistrikt
    • Kommentar til utviklingen, Stian Lid, forsker By- og regionforskningsinstituttet NIBR OsloMet

10.35 Ungdomskriminalitet – hva ser vi?

• Sveinung Sandberg, professor Institutt for kriminologi og rettssosiologi Universitet i Oslo
    • Monika Grønli Rosten, forsker Velferdsforskningsinstituttet NOVA

11.00 Ungdomskriminalitet – hva gjør vi? (panelsamtale)

• Nahom Haile Jonas, SLT-koordinator Alna bydel
    • Nana Mensah, Spesialkonsulent/SaLTo-koordinator for sentrum
    • Hans Magnus Gjerlaug, Avsnittsleder på Kriminalitetsforebyggende seksjon og Politiførstebetjent Oslo Politidistrikt Enhet Øst (gamle Manglerud og Stovner politistasjoner)

Samtalen ledes av Stian Lid og Monika Grønli Rosten.

11.20 Spørsmål fra salen
    11.30 Vel hjem