I samlingens første del vil vi se nærmere på Ørbekk og Engelsrud (2022) som har forsket på kroppens betydning for lærerstudenter, og viser at profesjonsutvikling også kan skje ved å utvikle tillit til at kroppen kan være en kilde til kunnskap. Spørsmål vi vil løfte frem er hvordan veiledere kan bruke denne kunnskapen i veiledning med nyutdannede barnehagelærere.
I samlingens andre del legges momenter fra Rambøll rapporten (2021) frem som kaster lys på hvilket syn vi har på nyutdannede lærere. «Du må bare spørre» er en setning mange nyutdannede får høre. Ser vi de nyutdannede som hjelpetrengende eller som en ressurs? Hvordan kan vi legge til rette for å ta vare på de nyutdannedes ressurser i større grad?
Program
Kaffe og te fra 08.30. Faglig program fra kl. 09.00. Lunsj umiddelbart etter samlingen.
- Nettverk for veiledning av nyutdannede – innblikk i 20-års jubileumskonferanse 23. september 2023.
- Kroppens betydning i profesjonsutøvelse og veiledning: Hvilken betydning har kroppen for deg som veileder, og hvilken betydning har kroppen for den nyutdannede?
- Hvilket syn har vi på de nyutdannede? Ser vi dem som ressurser eller som hjelpetrengende?
- Veiledningsøvelser i grupper
- Erfaringsdeling med veiledere for nyutdannede
Påmeldingsfrist: 14. november 2023
Hvordan finne fram?
Rom SG26-28 X001 Hassel ligger i underetasjen ved kantina i Stensberggata 26-28 (mazemap.com). Inngang til bygget i krysset mellom Falbesgate og Stensberggata.
Seminaret er en del av prosjektet veiledning av nyutdannede lærere og er finansiert av Utdanningsdirektoratet.
Foto: Benjamin A. Ward/OsloMet