NB: Webinaret blir tatt opp.
Vi har fulgt fire kommuner som fikk tilført et opplegg for utviklingsarbeid med LOG-modellen. Og spør: Har dette ført til endringer i elevens læringsmiljø? Målet var at LOG-modellen skulle føre til bedre struktur og tverrfaglig samarbeid i skolen.
LOG-modellen er et treårig skoleomfattende utviklingsarbeid for å oppnå bedre tverrfaglig samarbeid mellom skolen og de ulike tjenestene i kommunen. Modellen angir måten dette arbeidet skal ledes, organiseres og gjennomføres på, derav akronymet LOG.
Hensikten med webinaret er å presentere resultatene fra oppfølgingsstudien, og sette dette i sammenheng med et omfattende forskningsarbeid ved Arbeidsforskningsinstituttet AFI om tverrfaglig samarbeid i skolen som har pågått siden 2014.
Vi ønsker også å peke fremover når det gjelder videre forskning og politikkutforming.
Program
- 09.30 Velkommen og kort faglig-metodisk innramming av LRE prosjektet v/ Forskningsleder Knut Fossestøl (AFI)
- 09.40 Presentasjon av Ira Malmberg-Heimonen (SAM) og Elin Borg (AFI): «Et lag rundt eleven: en klyngerandomisert evaluering av LOG-modellen.
- 10.00 Praksiseksempel én: Tverrfaglig samarbeid i skolen sett fra helsesykepleiernes ståsted
- 10.10 Praksiseksempel to: En måte å organisere det tverrfaglige samarbeidet i skolen på
- 10.20 Hvordan utvikle forskning og politikk om flerfaglig samarbeid videre i lys av erfaringene fra LRE v/ Forskningsleder Knut Fossestøl (AFI)
- 10.30 Utdanningsdirektoratets avsluttende kommentarer om arbeid med tverrfaglig (og tverrsektorielt) samarbeid v/ Birgit Leirvik fra avdeling for barnehage- og skoleutvikling Utdanningsdirektoratet
- 10.40 Innspill og spørsmål
Bakgrunn
Prosjektet var en klyngerandomisert studie hvor fire kommuner fikk tilført et opplegg for utviklingsarbeid LOG-modellen.
Hovedmålet med studien var å undersøke hvorvidt LOG-modellen førte til endringer i elevenes læringsmiljø. For å nå denne målsettingen skulle LOG-modellen føre til bedre struktur på det flerfaglige samarbeidet på skolen, og bedre og mer effektivt samarbeid mellom de ulike aktørene som samarbeidet i skolebaserte tverrfaglige team.
Udir ga AFI en forlengelse av prosjektet for å vurdere langtidsvirkninger av å ha implementert LOG-modellen, da forskning viser at skoleomfattende endringer tar tid.
Vi ønsker å bidra med forskningsbasert kunnskap tilbake til praksisfeltet:
- Hva er gode måter å organisere tverrfaglig samarbeid i skolen?
- Hvilke profesjoner bør være med?
- Hva er kjente utfordringer man støter på?
- Hva fremmer tverrfaglig samarbeid i skolen?