8b93c9c3197be7f580820dad95be9df9.jpg

Postdoktor innen pålitelig maskinlæring og kunstig intelligens-algoritmer

Fakultetet tilbyr høyere utdanning innen tekniske fag, kunstfag og designfag, og har forsknings- og utviklingsaktiviteter innen disse fagfeltene. Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) har om lag 3 000 studenter og om lag 280 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm.

Fakultet for teknologi, kunst og design, Institutt for informasjonsteknologi tilbyr tre bachelorstudier, et masterstudium og er delaktig i et tverrfaglig doktorgradsstudium. Vitenskapelige ansatte ved instituttet forsker innen et bredt spekter av fagområder, inkludert informatikk, naturvitenskap, innovasjon og ledelse. Studenter og forskere er også involvert i et økende antall tverrfaglige aktiviteter ved universitetet.

Det er for tiden flere forskningsgrupper ved Institutt for informasjonsteknologi.

Institutt for informasjonsteknologi tilbyr tre bachelor-program og ei master-utdanning, i tillegg til forskings- og utviklingsaktivitetar. Instituttet har omtrent 1500 studentar og 60 tilsette.

En stilling som postdoktor innen kunstig intelligens (KI) tilbys for en periode på 2 år, med mulig forlengelse, ved Institutt for informasjonsteknologi, OsloMet.

Stillingsbeskrivelse

Postdoktoren vil vere knytt til Institutt for informasjonsteknologi og til OsloMet og SimulaMet sin AI Lab og jobbe innan NordSTAR Nordic Center for Sustainable and Trustworthy Artificial Intelligence Research, eit «Excellent Academic Environment» ved OsloMet. Senteret involverer partnerar frå fleire forskingssenter og universitet i Norge, slik som Simula Research Laboratory og Norges tekniske og naturvitenskapelige universitet (NTNU).

Moderne KI kan dokumentere imponerende resultater og kan til og med overgå mennesker på mange oppgaver. Metodene er imidlertid også knyttet til mange utfordringer som begrenser tilliten når metodene skal brukes. NordSTAR har som mål å forbedre påliteligheten til KI-metoder ved å adressere fire utfordringer. 1) Det er vanligvis vanskelig å forstå mekanismen i komplekse KI-metoder som fører til prediksjoner, 2) det er viktige menneskelige faktorer i anvendelsen av KI, både juridisk og etisk, 3) metodene er vanligvis ikke i stand til å kvantifisere hvor sikre de er på deres beslutninger, 4) å kjøre store og komplekse maskinlæringssystemer åpner for sikkerhetsproblemer.

NordSTAR består av 5 hovudforskingsområde:

Kandidatens prosjekt vil berøre noen av NordSTARs utfordringer, med fokus på å utvikle metodikk for å løse problemer med forklarbar KI og maskinlæring. Det foretrekkes prosjekter som bygger bro mellom forklarbar KI og maskinlæring med ett eller flere av følgende emner:

Hovedoppgavene til stillingen

Krav til kompetanse

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i regionen vår, og alle kvalifiserte kandidater er velkomne til å søke. Vi arbeider aktivt for å videreutvikle oss som en inkluderende arbeidsplass og tilpasse arbeidsplassen om nødvendig.

Sakkyndig komité

En sakkyndig komité vil vurdere søkere. Du må laste opp følgende dokumenter sammen med søknaden din innen siste dato for søknad:

Du må laste opp alle disse dokumentene. Original dokumentasjon og gyldig pass må presenteres hvis du blir invitert til intervju. OsloMet utfører dokumentinspeksjoner for å gi deg som kandidat en skikkelig evaluering og sikre rettferdig konkurranse.

Vær oppmerksom på at ufullstendige søknader vil ikke behandlet.

Vi kan tilby deg

Informasjon om å bo og jobbe i Oslo finner du her.

Ytterlegare informasjon

Om du ønsker meir informasjon om stillinga, ta gjerne også kontakt med direktørane for NordSTAR:

Hvis du har tekniske spørsmål om opplasting av søknad, kontakt HR avdelingen HRTKD@oslomet.no

Stillingen godtgjøres i samsvar med den norske statslønnsskalaen 1352 for postdoktorer. Lønnen er kr 543 500 - 702 100 per år, lønnstrinn 60-74.

Hvis du ønsker å søke på stillingen, kan du gjøre det via vår søknadsportal.

Alle søknader må sendes inn på engelsk.

Søknadsfrist: 05. august 2021

Tentativ dato for intervju: September 2021

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).