English version

Nettverk for forskning om demokrati og politisk deltakelse

Fargerikt og uklart foto av folkerik gate.

Utgangspunktet for nettverket er at vi ikke kan ta demokratiet som en selvfølge. Demokratier er ferskvare og trenger kontinuerlig vedlikehold. Samtidig er demokratiske prosedyrer, demokratisk fellesskap og demokratisk kultur avgjørende for å sikre legitimiteten til velferdsstatens ordninger. 

I Norge er vi vant til å regne demokratiet som et selvfølgelig grunnlag når vi studerer andre politikkområder. Men vil demokratiet være rustet til å håndtere dagens og fremtidens utfordringer?

Nettverket består av forskere som har forsket på spørsmål knyttet til demokrati og forskere som ønsker å styrke sin kunnskap om demokrati. Medlemmene er tilknyttet ulike seksjoner på NOVA. Felles for alle er interessen for demokratiets utfordringer. 

Vi møtes en gang i måned for å diskutere demokratiets utfordringer, forskningsprosjekter den enkelte jobber med og ulike teoretiske og metodiske tilnærminger. Vi inviterer også eksterne foredragsholdere.

Kontaktperson

  Laster inn ...
  • Medlemmer

    Laster inn ...

   Aktuelle forskningsnyheter

   Gutt på vei ut av stemmeavlukke etter å ha avlagt stemme i skolevalg.
   Hvordan få unge til å delta mer i demokratiet?

   Skoleelever lærer mye fakta om demokratiet, men det er ikke avgjørende for at unge deltar i demokratiet.

   President Donald Trump på talerstol fotografert nedenfra
   Slik bruker høyreradikale Twitter

   Trump er personen som retvitres oftest av høyreradikale, ifølge forskningsprosjekt om hvordan ekstremister bruker sosiale medier.

   Portrett Kristian Heggebø i skinnjakke utendørs
   Solidaritet i Europa: – Det er et nokså dystert bilde som tegner seg

   – Det er åpenbart at det brede lag i veldig mange europeiske land er bekymret for innvandring, sier NOVA-forsker Kristian Heggebø.