Sosiale studenter under fadderuka på OsloMet. Foto: Benjamin Ward.

Inngår ny samarbeidsavtale med universitet i Kharkiv

Institutt for arkiv-, bibliotek og informasjonsvitenskap (ABI) har inngått en samarbeidsavtale med Kharkiv State Academy of Culture (KSAC).

Samarbeidet består av en intensjonsavtale og en avtale om studentutveksling.

– Vi har inngått en avtale med Faculty of Social Communications, Museum and Tourism Activites ved Kharkiv State Academy of Culture som et signal om samarbeid, støtte og solidaritet i en vanskelig tid, sier instituttleder ved ABI, Tor Arne Dahl.

Kharkiv State Academy of Culture (kharkov.ua) tok kontakt med Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsvitenskap i januar 2022 fordi de var interesserte i emnet International Project Collaboration digitalt der studenter jobber med planleggingen av konferansen BOBSCATSSS. Men før det kom noen avtale på plass angrep Russland Ukraina.

– Vi satt litt på gjerdet da dette skjedde, men tok aktivt kontakt igjen da OsloMet undertegnet samarbeidsavtalen med V. N. Karazin Kharkiv National University (KKNU) i slutten av april, sier Dahl.

Dette går samarbeidet ut på

I første omgang handler samarbeidet om digital utveksling av studenter, men på sikt kan det omfatte mer.

– Vi skal arrangere konferansen BOBCATSSS i januar 2023. Dette er en konferanse som arrangeres årlig av europeiske studenter i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Som del av planleggingen tilbyr vi emnet International Project Collaboration: BOBCATSSS høsten 2022, og de ukrainske studentene får muligheten til å følge dette emnet digitalt, forteller Dahl.

Dahl er også åpen for at det blir fysisk studentutveksling etter hvert.

– På sikt ønsker vi å utvikle samarbeidet med Kharkiv State Academy of Culture med fysisk både student- og ansattutveksling. Forhåpentligvis under mer fredelige forhold, sier Dahl.