Program
Mandag: Tar fleksibiliteten knekken på norsk arbeidsliv
Tid og sted: Mandag 12/8, klokken 13:00 - 14:00 Kulturkammeret Rom: Klangkammeret
Arrangør: Arbeidsforskningsinstituttet
Har det sneket seg inn en følelse blant de fleste arbeidstakere at hjemmekontor nå er en rettighet? Og hva betyr det i så fall for arbeidslivet? Er hjemmekontor og økt fleksibilitet et udelt gode eller står et tidligere trygt og rettighetsbasert arbeidsliv i fare?
Mandag kl. 13 prøver vi å gi noen svar. Våre forskere Cathrine Egeland og Wendy Nilsen kommer til å legge frem ny forskning rundt moderne fleksibilitet i arbeidslivet og konsekvenser av en økende bruk av hjemmekontor.
Forskere fra AFI
Tirsdag: Lansering av Arbeidslivsbarometeret
Tid og sted: Tirsdag 14/8, klokken 09:00 - 10:00 Clarion Hotel Tyholmen Sal A
Arrangør: Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund
Tirsdag tar vi pulsen på norsk arbeidsliv. Hva er de store trendene i år?
Funnene presenteres av forskerne Helge Svare og Karl Ingar Kittelsen Røberg fra Arbeidsforskningsinstituttet/OsloMet og kommenteres av YS-leder Hans-Erik Skjæggerud.
Våre forskere
Tirsdag: SLÅ AV, SLAPP AV – En litt komisk fortelling om å balansere fritid og arbeid
Tid og sted: Tirsdag 13/8, klokken 18:15 - 19:00 Bankgården 4. etasje
Arrangør: Fagforbundet
Har du "rett til å koble av" i sommer? Bli med på en uhøytidelig sofadiskusjon rundt det mulige EU-direktivet "The right to disconnect".
Vår forsker
Onsdag: Løsninger for arbeidsinkludering
Tid og sted: Onsdag 14.8 10:00 - 11:00. Frivillighetsteltet
Arrangør: Fontenehus Norge, Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI) på OsloMet.
Alle snakker om arbeidsinkludering, men hvordan få det til å fungere i praksis? Hør arbeidsgivere som har erfaring med inkludering av mennesker med psykisk bagasje. Hva fungerer? Hva trengs det mer av? Hva tror de hindrer andre arbeidsgivere fra å inkludere?
Vår forsker
Onsdag: Tillitsreformer: Hva skjer nå?
Sted: Kulturkammeret. Tid: 15:30 - 17:00
Tillitsreformene, som startet i Danmark i 2011, har nå spredt seg til hele Skandinavia. Siden 2015 har Oslo kommune arbeidet med tillitsreformer, og i 2017 ble tillit innført som et grunnleggende prinsipp for styring og ledelse.
Oslo kommunes arbeid har senere dannet forbilde for tilsvarende reformer andre steder, ikke minst for regjeringens nasjonale tillitsreform. Men det er ulike meninger om behovet og innholdet i disse reformene.