Studentene som står bak Minirommet: Rosemarie, Emilie, Atle, Karoline i sorte gensere med gul Minirommet-logo på.

Inviterer til førjulstur i verdensrommet

Når Miniøyas jul åpner dørene til sin magiske førjulsverden i desember, kan barna blant annet besøke det spennende universet Minirommet. Der kan små astronauter oppleve verdensrommet på en morsom og interaktiv måte gjennom ulike aktiviteter. Bak konseptet Minirommet står Emilie Aas Tranang, Atle Kristiansen, Karoline S. Johnsen og Rosemarie Ventura Solås, studenter ved faglærerutdanningen i design, kunst og håndverk.

De fire studentene stakk nemlig av med seieren da faglærerutdanningen i design, kunst og håndverk 3. år, arrangerte sin årlige innovasjonscamp i starten av semesteret, i samarbeid med Ungt Entreprenørskap. Miniøya var årets oppdragsgiver og ga studentene i oppgave å lage en aktivitet til Miniøyas jul. Og gjengen i studentbedriften Minirommet SB imponerte med sine kreative idéer.

– Vi ble utrolig glade da vi fikk muligheten til å være med på Miniøyas Jul og gjøre idéen vår til virkelighet. Som fremtidige kunst og håndverkslærere er det midt i blinken for oss å få være med på dette eventyret og dele det med hverandre.

– Vi er supergira på å bringe Minirommet til live! forteller studentene.

– Noen av aktivitetene er allerede klare og de har vi fått testet ut både på barn og voksne gjennom utstilling på skolen og via Citykids på Sentralen. Vi mangler fortsatt noe, men vi jobber strukturert med dette og tar en ting av gangen slik at vi skal rekke å bli ferdige med alt til Miniøyas jul.

Oslomesterskapet i studentbedrift

Før julestria og førjulstida setter inn skal studentene delta i Oslomesterskapet for studentbedrifter på Vega 15. november. Da samles de beste studentbedriftene i Oslo for å presentere sine forretningsideer på scenen og hver bedrift har to minutter til sin pitch (presentasjon). En jury fra offentlig og privat arbeidsliv vil juryere bedriftene og noen bedrifter vil få muligheten til å representere Oslo i NM for Studentbedrifter til sommeren. Minirommet-gjengen er i gang med forberedelsene.

– Vi har allerede øvd litt til pitchekonkurransen med vår veileder Petter Øyan, avslører studentene.

– Og vi skal øve mer den kommende uka.  

– Vi gruer oss litt, men vi gleder oss samtidig til å presentere prosjektet vårt og håper at det kommer til å gå bra.

Minirommet

Det er tredje gang Miniøyas jul byr på en kulturell julestrømpe til små og store, med musikk, dans, teater, litteratur og aktiviteter. Hva kan barna gjøre i Minirommet?

– I Minirommet kan barna lage sin egen stjernekikkert, stjerne og ta en titt inn i evigheten. De kan være med å dekorere drømmeplaneten, føle seg frem i sansetanken og bli fotografert med astronaut og rakett.

– Små og store astronauter i alle aldre kan bli med til månen og verdensrommet, 50 år etter forrige gang, sier studentene med et smil.

Tegning fra nettsiden til Minirommet som viser hvordan rommet skal se ut. En klode, et bord til aktiviteter, en standee med astronautdrakt og rakett, et skap og en sansetank

Aktiviteter i Minirommet. Bildet er hentet fra nettsiden www.mini-rommet.no

Ferden videre

Når jula er over har studentene lyst til å videreføre prosjektet.

– Vi har vært inne på å leie ut eller selge noen av aktivitetene til aktører med barn og unge som målgruppe. Vi vært i kontakt med blant annet Citykids/Oslo Barnemuseum på Sentralen, men vi har ikke inngått noen avtaler med noen ennå.

– Men det hadde vært veldig gøy om vi fikk til noe.

Reelle og utfordrende oppdrag

Professor Petter Øyan forteller at han, som veileder for studentbedrift, setter stor pris på at studentene får så utfordrende prosjekter.

– Det er fasinerende å se hvor godt studentene løser oppgaven.

– Minirommet studentbedrift vant konkurransen om å levere en opplevelses-installasjon til Miniøyas jul, og dette helt reelle oppdraget har gitt dem en unik mulighet til selv å utforme læringsinnholdet i sin studentbedrift. De har invitert hele klassen til å være med og realisere prosjektet. Det er flott!

Gleder seg

Miniøyas jul arrangeres den første helgen i desember og Emilie, Atle, Karoline og Rosemarie ser frem til å dra på oppdagelsesferd sammen med barna ut i Minirommet.

– Vi er veldig spente og gleder oss masse til å dele det ferdige resultatet på Miniøyas Jul.

– Og så håper vi både Miniøya og gjestene der blir like fornøyde som vi er!

Publisert: 08.11.19 | OsloMet