Bilde av Mathias Wilumsen, Andreas Graf and Henriette Sveen ved avtalesigneringen innendørs på Epicenter Oslo. Henriette signerer smilende dokumentet med Andreas og Mathias i bakgrunnen.

Makerspace partner med Epicenter Oslo og StartupLab

OsloMet Makerspace har gått i partnerskap med Epicenter Oslo og StartupLab for å styrke sin posisjon som plattform for tverrfaglig samarbeid på universitetet.

Avtalene om gjensidig forståelse og ansvar, såkalt Memorandum of Understanding, trådte i kraft 1. september 2021, og vil vare i to år.

OsloMet Makerspace har tidligere hatt uformelt samarbeid med begge de nye partnerne, og nå som samfunnet har åpnet opp, er mulighetene gode for å styrke samarbeidet.

– Avtalene er en del av et nytt partnerprogram som har blitt utviklet under "lockdown", og lar oss formalisere samarbeid med private aktører, sier Andreas Graf, senioringeniør på Makerspace og leder for OsloMet Makerspace partnerskapsprogram.

Tale Skjølsvik, prodekan for forskning og utvikling på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) støtter dette. Hun forklarer at fakultetet legger vekt på å sette forskning ut i praktisk anvendelse. Hun er derfor spent på å se hva disse samarbeidene vil bringe til liv de neste to årene.

Epicenter

Som nærmeste nabo til Campus Pilestredet, en naturlig samarbeidspartner for OsloMet Makerspace. Epicenter er et digitalt innovasjonshus med mange ulike norske og internasjonale "scale-ups".

– Det er en flott mulighet for oss å knytte våre innovasjonsnettverk og digitale kompetanse sammen med universitetene i Oslo, sier Mathias Willumsen.

Han understreker hvor viktig studentmiljøet på OsloMet for Epicenter. Med tanke på mangelen på talenter innen teknologi og naturvitenskap, er involvering av studenter nødvendig for at bedriftene skal kunne fortsette å vokse.

Henriette Sveen, country manager, understreker viktigheten av akademias involvering i private selskaper i framtiden. Å få tilgang til akademisk forskning er fortsatt svært vanskelig, til tross for internasjonal innsats for lettere tilgang til vitenskapelige resultater.

I tillegg til å involvere studenter, har avtalen med Epicenter som mål å samarbeide om forelesninger, dele nettverk og arrangementer.

Sammen med et stort organisasjonsteam fra OsloMet skal Epicenter være vert for TEDx OsloMet i 2021 i sin "Disruption Hall".

– Det er flott å inngå dette samarbeidet mens vi jobber sammen om en av de største offentlige hendelsene OsloMet har hatt så langt i sin unge historie, sier Evin Güler, seksjonsleder for OsloMet Makerspace.

StartupLab

Forskningsparken er unikt møtested for næringsliv og forskning i Norden, og derfor et naturlig sted for OsloMet Makerspace å være mer til stede.

– Vi har fulgt arbeidet til StartupLab tett i løpet av det siste årene, og er veldig glade for å inngå et partnerskap med Norges største inkubator, sier Graf.

Han tilbringer vanligvis en del av tiden sin på Forskningsparken, og understreker at han elsker kulturen og dynamikken på arbeidsplassen.

Kristian Hesthaug, som leder Hardware- og IoT-programmet på StartupLab, ser store muligheter for samarbeid i mange ender.

– Både OsloMet Makerspace og StartupLab har tilgang til store maskinlaboratorier med høyt spesialisert utstyr. Å dele tilgangen til dette laboratorieutstyret vil gjøre det mulig å utvikle kunnskap hos begge, samtidig som vi investerer i mer spesialisert utstyr.

Bilde av Andreas Graf, Kristian Hesthaug, Tale Skjølsvik, Hava Dibirova og Per Einar Dybvik ved en glassvegg innendørs på StartupLab.

På StartupLab: Andreas Graf, Kristian Hesthaug (StartupLab), Tale Skjølsvik, Hava Dibirova og Per Einar Dybvik (StartupLab). Foto: Helene Mosaker

Det andre fokuset er studentengasjement, noe som gjør administrerende direktør i StartupLab, Per Einar Dybvik, spesielt begeistret.

– Vi har vokst kontinuerlig de siste årene og har på dette tidspunktet langt mer enn 100 startups i våre fasiliteter. Å involvere studentmiljøer i denne veksten, enten ved at de starter egen virksomhet eller at de blir med i en eksisterende en, tillater oss å fortsette denne trenden.

Med tanke på mangelen på talenter innen teknologi og naturvitenskap, er involvering av studenter nødvendig for at bedriftene skal kunne fortsette å vokse. – Mathias Willumsen

Både Güler og Graf er begeistret for det videre samarbeidet, spesielt med tanke på de splitter nye Makerspace-fasilitetene på Oceanlab – Havlaboratoriet.

Bildet øverst i artikkelen viser Mathias Wilumsen, Andreas Graf and Henriette Sveen ved avtalesigneringen på Epicenter Oslo (Foto: Helene Mosaker).

Laster inn ...

Mer om OsloMet Makerspace

Makerspace, en kreativ lekeplass for studenter

På OsloMet Makerspace kan studentene 3D-printe, laserkutte, programmere og ellers lage det de vil.

To studenter jobber på Makerspace foran en datamaskin.
Et møtested for kunnskap, skaperglede og kreativitet

På OsloMet Makerspace kan du gjennomføre drømmeprosjektene dine.

Bilde av utstillingsvinduet til OsloMet Makerspace mot Pilestredet i Oslo. I vinduet er det produkter fra Makerspace, skilt og informasjon om åpningstider, og du kan se inn i lokalene.
Publisert: 28.10.21 | Helene Mosaker