Bilde av studenter som henter munnbind

Mange vil beskytte seg med munnbind

Smittesituasjonen i Oslo tilsier mer bruk av munnbind, og mange studenter på Institutt for bygg- og energiteknikk benyttet anledningen til å forsyne seg av de 20.000 munnbindene de har fått fra en samarbeidspartner.

– Smittesituasjonen er blitt alvorligere i Oslo, dette krever en større innsats fra alle for å begrense pandemien og gjøre hverdagen tryggere for alle, skriver instituttleder Hallgrim Hjelmbrekke i en e-post til ansatte og studenter på instituttet.

– Vi ønsker å holde studenter, lærere og øvrige ansatte friske slik at vi kan gjennomføre semesteret på en best mulig måte.

– Samtidig er det viktig for oss at vi eventuell smitte som måtte opptre her ikke skal spres til familie, venner og til den øvrige befolkning.

Nødvendig avstand – munnbind der det trengs

– På instituttet ber vi om at alle holder nødvendig avstand til enhver tid – og bruker munnbind hvor avstandsregelen kan bli utfordret. Dette gjelder konsekvent i laboratorier og øvingsrom.

Instituttet har fått de 20 000 munnbindene i gave fra utvekslings- og samarbeidspartneren SCSDA – Chongqing Smart City and Sustainable Development Academy, med hilsenen "Let’s overcome difficulties with one heart and one mind".

Munnbindene blir delt med studenter og ansatte. Alle kunne derfor i første omgang hente en pakke med ti CE-merkede munnbind. Også i de neste ukene blir det delt ut munnbind.

Bildet øverst: Mange studenter har forsynt seg med munnbind, her masterstudentene i bygg- og konstruksjonsteknikk Maria Louise Blomlie Mannseth, Andre Bockelie og Marika Åsrud. Foto: Institutt for bygg- og energiteknikk.

Publisert: 23.09.20 | Olav-Johan Øye