Denne videreutdanningen for lærere bygger på forkunnskaper fra Naturfag 1, fortrinnsvis fra grunnskolelærerutdanningen. Det inkluderer fagområdene biologi, kjemi, fysikk og naturfagdidaktikk.
-
Opptakskrav og søknadsfrist
Søknadsfrist
1. september 2018
Opptakskrav
Opptakskrav er bestått lærerutdanning som kvalifiserer for arbeid i skolen.
I tillegg må søkeren ha fullført og bestått Naturfag 1, 5.-10. trinn, eller tilsvarende.
-
Hva lærer du?
Studiet vektlegger både den teoretiske og praktiske siden ved naturfagene. Kurset er profesjonsnært i arbeidsformer og arbeidskrav.
Studiet inneholder emnene:
- Kjemi 2
- Fysikk 2
- Teknologi i skolen 2
- Kropp og helse 2
- Det miljøbevisste mennesket
- Jorda, planeten som ble levende 2
- Å være lærer i naturfag 2
Studiet omhandler planeten jorda og utviklingen av livet på jorda, miljøutfordringer og fysiske og kjemiske prosesser som foregår på jorda. Vi ser nærmere på levende organismer – og går videre inn i menneskets fysiologi og hva som foregår i levende celler. Videre går vi inn på hverdagskjemi, fysiske fenomener og teknologi i skolen. Det hele bindes sammen med et fokus på det å bli en dyktig og reflektert naturfaglærer med mye kunnskap om naturfag i skole og samfunn.
-
Studiets oppbygging
Det finnes dessverre ingen programplan for NATBO 2022 VÅR i systemet.
-
Hvordan foregår undervisningen?
Forskningskonferanse
Et arbeidskrav i Naturfag 2 innebærer å reise på forskningskonferanse, og deretter presentere noe fra konferansen for klassen. Vi anbefaler alle studenter å bli med på ASE-konferansen (The Association for Science Education) i januar. Utgifter til reise og konferansen må dekkes av studentene selv. Det anbefales å ta kontakt med kursansvarlig for å få informasjon om eventuell felles organisering av reise. Dersom du ikke har anledning til å være med til ASE, må du ta kontakt med kursansvarlig for å få godkjent et alternativ.
Objektsamling i biologi
Et annet av arbeidskravene i Naturfag 2 er en objektsamling i biologi. Det lønner seg å starte arbeidet med dette i sommer eller tidlig på høsten, siden det er mye enklere å finne arter ute da. Nærmere beskrivelse av arbeidskravet kan fås ved å henvende seg direkte til kursansvarlig.
Målgruppe
Studenter som har gjennomført 30 studiepoeng med Naturfag 1, fortrinnsvis fra grunnskolelærerutdanningen
-
Kostnader
Semesteravgift (student.oslomet.no)
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden SiO og kopiavgift.
I tillegg til semesteravgift kommer en kursavgift på ca. 7500 kroner per semester.
Faglig ansvarlig
Har du noen spørsmål?
- Søknad og opptak
- Kostnader
- Studiested og annen praktisk informasjon