Dette er et praktisk-teoretisk studium som vektlegger utvikling av egen kompetanse i veiledning og coaching. Deltakerne skal øke sin kompetanse i hvordan de kan strukturere og gjennomføre gode veiledningssamtaler. Studiet er et samarbeid med Folkeuniversitet.
-
Opptakskrav og søknadsfrist
Søknadsfrist
Du finner søknadsfrist på Folkeuniversitetets nettsider (folkeuniversitetet.no).
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse.
-
Hva lærer du?
Studiet består av tre emner, totalt 60 studiepoeng.
Emne 1: Grunnleggende kompetanse i veiledning og coaching (VCOO7100), 15 studiepoeng
Emnet har hovedfokus på individuell veiledning og coaching. Det legges vekt på utvikling av faglige og personlige ferdigheter som veileder og coach. Studentene forventes å praktisere i rollen som veileder og coach, og reflektere over egen utvikling i denne sammenheng.
Emne 2: Veiledning og coaching i grupper (VCOO7200), 15 studiepoeng
Emnet omhandler planlegging, gjennomføring og vurdering av veilednings- og coachingprosesser i grupper, metoder og modeller i veiledning og coaching og gruppen som læringsarena. Fokus rettes også mot samspillsprosesser, konflikter og motstand i veiledning og coaching.
Emne 3: Veiledning og coaching på ulike arenaer og i endrings- og utviklingsarbeid (VCOO7301), 30 studiepoeng
Emnet har hovedfokus på veiledning og coaching på ulike arenaer og i endrings- og utviklingsprosesser. Det legges vekt på videreutvikling av kompetanse som veileder og coach på ulike arenaer og for ulike målgrupper. Studentene forventes å fordype egen praksis som veileder og coach. Studentene skal gjennomføre og dokumentere et utviklingsarbeid som inngår i prosjekteksamen.
-
Studiets oppbygging
Valgfritt emne Løper over flere semestre -
Kostnader