!
Begrenset tilgang

Det tilbys ikke opptak til enkeltemner vår og høst 2023, med unntak av BALV3600, men det er mulig å søke tilgang til privatisteksamen. Les mer om privatisteksamen nederst på siden.

Enkeltemner på Handelshøyskolen (bachelornivå)

Enkeltemne bachelor

Flere av emnene ved bachelorstudiet i økonomi og administrasjon og bachelorstudiet i administrasjon og ledelse kan tas som enkeltemner.

 • Søknadsprosess og opptakskrav

  Steg 1: Søk opptak som enkeltemnestudent

  Du søker først om å bli enkeltemnestudent ved Fakultet for samfunnsvitenskap via Søknadsweb (fsweb.no). Pinkode lager du idet du logger deg på. Oppfyller du kravene, får du generelt opptak som enkeltemnestudent. Du får svar på din søknad på e-post.

  • Søknadsperiode for emner våren 2021: 10. desember til 10. januar. 
  • Søknadsperiode for emner høsten 2021: Mer informasjon kommer i april 2021. 

  Steg 2: Meld deg opp til emner

  Etter at du har fått opptak, kan du melde deg opp til de emnene som er aktuelle for deg. Dette gjør du i Studentweb. Det er førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder ved oppmelding, og emnet lukkes normalt når det er fullt. Melder du deg opp til flere emner, er det viktig at du prioriterer valgene dine. Du kan maksimalt få plass på tre emner. 

  Påmelding til emner våren 2021 åpner 2. februar klokken 12.00 og stenger senest 9. februar. 

  Begrenset antall plasser

  Vær oppmerksom på at selv om du har fått generelt opptak som enkeltemnestudent, kan det være at du ikke får plass på emnet/emnene du ønsker, på grunn av begrenset antall plasser.

  Dersom du ikke skulle få plass på ønsket emne, kan du søke om plass som privatist dersom emnet også tilbys privatister.

  Opptakskrav

  For å kvalifisere for enkeltemneopptak må du ha generell studiekompetanse og oppfylle eventuelle fagkrav. Se planen for det enkelte emnet.

  Har du spørsmål? 

  Ta kontakt med Infosenteret på SAM.

 • Høsten 2022

  Til høsten 2022 tilbys kun Facility Management (FM) i organisasjoner (BALV3600) som enkeltemne. 

 • Kostnader

  Du betaler semesteravgift og kopiavgift, og får semesterkort som gir studentrabatter. Se mer informasjon om avgifter (student.oslomet.no).

 • Hva får du som enkeltemnestudent?

  Som enkeltemnestudent har du samme rettigheter som alle andre studenter ved utdanningene våre. Du får adgangskort, tilgang til undervisningen og til den nettbaserte læringsplattformen Canvas, og kan få tilbakemelding fra faglærer på eventuelle arbeider gjennomført i emner.

 • Privatisteksamen

Spørsmål om enkeltemner?

Kontaktskjema