!
Ingen opptak

Det er ingen opptak til enkeltemner fra Handelshøyskolen høsten 2022.

Enkeltemner på Handelshøyskolen (masternivå)

Enkeltemne master

Flere av emnene ved master i offentlig administrasjon og styring og master i styring og ledelse kan tas som enkeltemner.

 • Søknadsprosess og opptakskrav

  Søknadsfrist

  14. august 2020.

  Opptakskrav for emner fra master i offentlig administrasjon og styring

  Bachelor i administrasjon og ledelse eller en bachelorgrad med minimum 80 studiepoeng i alt fra minst to av de tre fagområdene statsvitenskap/organisasjonsvitenskap, juss og/eller økonomi.

  Det kreves minimum 10 studiepoeng innen samfunnsvitenskapelig metode, som kan inngå i dette grunnlaget. Emner som inngår i de 80 studiepoengene kan eventuelt være tatt i tillegg til bachelorgraden.

  Opptakskrav for emner fra master i styring og ledelse

  • Bachelorgrad med minst 45 studiepoeng i organisasjons- og administrasjonsfag og to års relevant yrkespraksis eller:
  • Bachelorgrad med minst 4 års relevant yrkeserfaring, hvorav minst 1 år i ledende stilling på mellomnivå eller høyere. Yrkespraksis skal være etter fullført bachelorgrad.

  C-Krav

  For opptak til masterprogrammer ved OsloMet er det krav om at du har gjennomsnittskarakter på minst C fra bachelorgraden din.

  Søknadsprosess

  Steg 1: Søk opptak som enkeltemnestudent

  Du søker først om å bli enkeltemnestudent på det aktuelle masterstudiet via Søknadsweb (fsweb.no). Oppfyller du kravene, får du generelt opptak som enkeltemnestudent. Du får svar på din søknad fra opptakskontoret på e-post.

  Steg 2: Meld deg opp til emner

  Etter at du har fått opptak, kan du fra en gitt frist melde deg opp til de emnene som er aktuelle for deg. Dette gjør du i Studentweb. Det er førstemann-til-mølla prinsippet som gjelder ved oppmelding, og emnet lukkes normalt når det er fullt.

  Påmelding til de enkelte emnene høsten 2020 åpner 2. september klokken 12.00 og stenger senest 9. september. 

  Begrenset antall plasser

  Vær oppmerksom på at selv om du har fått generelt opptak som enkeltemnestudent, kan det være at du ikke får plass på emnet/emnene du ønsker, på grunn av begrenset antall plasser.

  Søk opptak.

 • Kostnader

  Du betaler semesteravgift og kopiavgift, og får semesterkort som gir studentrabatter. Semesteravgift (student.oslomet.no)

 • Hva får du som enkeltemnestudent?

  Som enkeltemnestudent har du samme rettigheter som alle andre studenter ved utdanningene våre. Du får adgangskort, tilgang til undervisningen og til den nettbaserte læringsplattformen Canvas, og kan få tilbakemelding fra faglærer på eventuelle arbeider gjennomført i emner.

Spørsmål om enkeltemner?

Kontaktskjema