– Det morsomste i verden er å lære kids ting

Jente som sitter på en benk, med kunst på veggen bak seg.

Connie sitter i klasserommet blant linoleumsplater, trykksverte og papir. Studentene skal lære seghøytrykk, en gammel grafisk trykketeknikk. Hun sitter med en linoleumsplate hvor hun har tegnet opp motivet sitt, en skikkelse med vinger.

– Jeg er glad i surrealisme, også elsker jeg å tegne fugler. Så da er det naturlig at det blir et fuglemotiv og surrealisme.

Vil bli lærer på ungdomsskole

– Jeg studerer her fordi jeg vil bli kunst og håndverklærer. Jeg har hatt lyst til å bli lærer siden ungdomsskolen, sier Connie.

Fra tidligere har hun en bachelor i digital media og design fra England. Nå tar hun utdanningen som gjør at hun blir lærer i tillegg, noe hun gleder seg mye til.

–Jeg elsker jo kunst, og det er fint å kunne vise kidsa at det er kult med kunst også. Det jeg synes er morsomst i hele verden er å lære kids ting, sier Connie. Drømmen er å jobbe på en ungdomsskole.

– Ungdommer er kulest fordi de er vanskeligst, det er de som trenger å bli forstått mest. Og det er det som er gøy. Hvis ingen gjør noe dumt er det ingen vits. Det som er gøy er å løse konflikter og problemer, sier Connie.

Lyden av trykksverte

Etter å ha skjært ut motivet i platen bruker Connie en valse for å spre trykksverten utover. Å vite akkurat hvor mye sverte man skal bruke krever erfaring.

– Kunsten er å høre etter den riktige lyden. Når man har nok sverte lager valsen en spesiell litt tørr lyd når den rulles mot glassplaten. Det snakket læreren min om, at du må gjøre dette tusen ganger for å vite hvordan man gjør det riktig.

Neste steg er å legge et ark over trykket, og kjøre det inn i en trykkpresse. Etterpå fjerner hun arket forsiktig, og selve trykket kommer til syne.

– Det ble ganske kult! Jeg ser at jeg vil gjøre noen flere utskjæringer her hvis jeg skal trykke på nytt. Men det ble et veldig godt første trykk, sier Connie.

Dette lærer du på faglærer i design, kunst og håndverk:

Du lærer å planlegge og gjennomføre undervisning fra grunnskole til videregående opplæring. Du vil lære å jobbe med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy.

Videre lesning

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.

Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!

Smilende kvinnelig student
Livet som student

Mye å finne på og mange nye venner

Nye studenter kan glede seg til å møte masse nye mennesker, få nye kontakter og venner for livet, mener Mari Hellvik.

Portrett Harmeet Kaur
Livet som student

Nye studenter kan glede seg!

Harmeet Kaur synes det beste med å være student er at hun hele tiden lærer mer om noe hun faktisk er interessert i og kan tenke seg å jobbe med i fremtiden.

FILMGLADE: Fra venstre Morten Sekkelsten, Malene Hovden, Selma Lewe Düzakin, Lars Jæger og Carl-Fredrik Kuhle er alle aktive i Oslostudentenes Kinoforening.

Studentforeninger

Kinoforening, kor, idrett eller gaming? Vær sosial i studietiden!