Fysioterapistudenter på praksis i fotballskader

Fysioterapistudent viser en liggende pasient noe med hendene.

Det hvite legeteltet er fullt av fotballspillere som har skadet seg på banen. Fysioterapistudentene fra OsloMet står klare til å behandle.

– Det gjør så vondt under fotsålene mine, kan dere hjelpe, spør en australsk fotballspiller.

Anette Henriksen og Kathrine Areklett står klare. De setter i gang med å feste behandlingsteip på føttene hans. De tar en fot hver, for å være raske.

– Han skal spille kamp om noen få minutter, sier Anette. -Så nå hiver vi bare teipen på!

Bachelor i fysioterapi

En bachelorgrad i fysioterapi gjør at du kan behandle mennesker med nedsatt funksjon etter fysiske skader, sykdom eller lidelser. Veiledning til opptrening og rehabilitering er en viktig del av arbeidet og behandlingen.

Den viktige praksisen

Studentene teiper ferdig og fotballspilleren løper fornøyd ut på banen. På denne praksisplassen får studentene prøvd seg på ting de ikke får muligheten til i klasserommet.

– Det er kjempeviktig med praksis, forteller Anette.

 – Det er annerledes enn å lese om det i en bok. Og her får vi trening i å møte mange forskjellige typer mennesker. Å være god på det er helt avgjørende for å bli en god fysioterapeut.

En saks klipper over bandasjen som ligger over en skadet hånd.

Oppgavene er varierte for fysioterapistudentene. Foto: Kristin Mehlum.

Hilde Sylliaas er amanuensis ved institutt for fysioterapi, og mener at studentene trenger allsidig praksis. Ved å tenke utradisjonelt mener hun man kan finne mange spennende typer praksisplasser.

– Det er viktig at praksisarenaene utvider seg. Og jeg tenker at det finnes mange mindre arrangement i Norge som hadde vært fine praksisarenaer for fysioterapistudenter, sier Hilde.

Får øve på akutte skader

Fotballspillerne kommer inn med alt fra beinhinnebetennelser til akutte skader, og studentene må raskt finne ut hvordan de best kan hjelpe den enkelte.

– Akutte skader er veldig spennende, det får vi som regel ikke muligheten til på andre praksisplasser, så det er veldig gøy å få prøve seg, sier Kathrine.

Selv om det er travelt i legeteltet har satt pris på de nye utfordringene.

– Det er ikke bare skadde ankler og knær som kommer inn, det kan komme inn hva som helst, forteller Anette.

– Så det har vært veldig utfordrende, men spennende å få utfordringen også. Det har vært veldig gøy.

Opprinnelig publisert på hioa.no/24_7 den 12. april 2017.

VM i gatefotball

En fotballturnering for hjemløse. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger. Arrangeres av Homeless World Cup.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!