Hvordan blir høstens studiestart?

En gruppe nye studenter står foran en teglstelgnsbygning i Pilestredet på OsloMet. Foran dem står to faddere i gule t-skjorter.

Fordi situasjonen er som den er i dag, legger vi opp til at noe undervisning blir digital, og noe blir fysisk. Vi vil ha så mye aktivitet på studiestedene som smittevernreglene tillater, og ønsker så mye fysisk undervisning for studentene våre som vi får lov til.

Studiestart

De fleste bachelorstudenter begynner tirsdag 17. august. Du vil finne mer informasjon om studiestart ved å søke opp ditt studium fra forsiden av student.oslomet.no.

Fadderordningen

OsloMet og fadderstyrene planlegger for en fadderuke med en blanding av fysiske og digitale arrangementer, og aktiviteter i mindre grupper.

Vi vet at fadderuken er svært viktig for nye studenter for å komme godt i gang og skape seg et sosialt og faglig nettverk – derfor gjør vi alt vi kan for å få til en god fadderuke med mest mulig fysisk oppmøte.

Digital velkomstseremoni

Velkomstseremonien i år blir digital. Det blir taler, musikk, nye og kjente fjes. Du kommer til å se velkomstseremonien sammen med din faddergruppe.

Studieliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Smilende kvinnelig student
Mye å finne på og mange nye venner

Nye studenter kan glede seg til å møte masse nye mennesker, få nye kontakter og venner for livet, mener Mari Hellvik.

Helle Skoglund Lieberg på en lab med mikroskop og reagensglass
Mitt råd til nye studenter er å si mye JA

Helle Skoglund Lieberg mener det smarteste er å ta initiativ og bli med på ting.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!