Mitt råd til nye studenter er å si mye JA

Helle Skoglund Lieberg på en lab med mikroskop og reagensglass

Helle Skoglund Lieberg studerer samfunnsernæring, et valg hun er skikkelig fornøyd med:

– Jeg valgte samfunnsernæring, fordi mat, livsstil og ernæring er noe jeg lenge har vært opptatt av. Det er også en av de tingene nye studenter virkelig kan glede seg til, å bli kjent med mange flotte mennesker som har de samme interessene som deg!

Hun opplever at forholdet mellom lærer og student er helt annerledes enn forholdet mellom lærer og elev.

– Dessuten er man ikke bare ansvarlig for egen læring, men også for egen hverdag.

For min egen del er det å kunne dra på høgskolen og lære om akkurat det som interesserer meg mest, noe av det jeg liker aller best med å være student.

En av de tingene hun synes er mest positivt ved å studere ved her, er at det er så mange muligheter.

– Det finnes studentforeninger, du har mulighet til å reise på utveksling og på campus finner du lesesaler, kafeer og kantiner.

Til unge som lurer på hva de skal studere og hvordan livet blir som student, har hun følgende råd:

– Lytt til råd og erfaringer fra andre, men velg det som føles riktig for deg. Når du har kommet inn, er mitt aller beste tips å si mye JA. Bli med på ting og ta initiativ!

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Hioa.no/24_7 17.02.2017. Innholdet er blitt redigert for å gjenspeile navneendringen til OsloMet.