Mitt råd til nye studenter er å si mye JA

Helle Skoglund Lieberg på en lab med mikroskop og reagensglass

Helle Skoglund Lieberg studerer samfunnsernæring, et valg hun er skikkelig fornøyd med:

– Jeg valgte samfunnsernæring, fordi mat, livsstil og ernæring er noe jeg lenge har vært opptatt av. Det er også en av de tingene nye studenter virkelig kan glede seg til, å bli kjent med mange flotte mennesker som har de samme interessene som deg!

Hun opplever at forholdet mellom lærer og student er helt annerledes enn forholdet mellom lærer og elev.

– Dessuten er man ikke bare ansvarlig for egen læring, men også for egen hverdag.

For min egen del er det å kunne dra på høgskolen og lære om akkurat det som interesserer meg mest, noe av det jeg liker aller best med å være student.

En av de tingene hun synes er mest positivt ved å studere ved her, er at det er så mange muligheter.

– Det finnes studentforeninger, du har mulighet til å reise på utveksling og på campus finner du lesesaler, kafeer og kantiner.

Til unge som lurer på hva de skal studere og hvordan livet blir som student, har hun følgende råd:

– Lytt til råd og erfaringer fra andre, men velg det som føles riktig for deg. Når du har kommet inn, er mitt aller beste tips å si mye JA. Bli med på ting og ta initiativ!

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på Hioa.no/24_7 17.02.2017. Innholdet er blitt redigert for å gjenspeile navneendringen til OsloMet.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!