Mye å finne på og mange nye venner

Smilende kvinnelig student

Mari Hellvik tar en bachelor i administrasjon og ledelse.

– Jeg er veldig fornøyd med studievalget. Studiet har mange varierte og spennende fag, som jus, politikk, ledelse og økonomi. I tillegg har vi en praksisperiode i løpet av studiet, og dette gir et godt innblikk i arbeidsmarkedet, samtidig som man får testet og tilegnet seg kunnskap.

Hun syntes det var vanskelig å velge hvilken retning jeg skulle velge.

– Derfor var det viktig for meg med et variert studium, med mange muligheter når jeg er ferdigutdannet.

Hun er dessuten veldig fornøyd med studentmiljøet.  

– Det er et inkluderende studentmiljø, både i klassen og på campus, samtidig som foreleserne og andre kontaktpersoner alltid har dørene åpne for oss studenter. Jeg har fått mange gode venner via studiet, og vi gjør både faglige og sosiale ting sammen.

Mari fremhever dessuten at beliggenheten nær Bislett er genial.

– Campus er sentrumsnært og lett tilgjengelig med kollektivtransport. Man har alt i nærheten, så hvis man trenger et lite avbrekk fra lesingen, finner man kafeer og parker rett rundt hjørnet.

Budskapet er kort sagt at nye studenter har mye å se frem til:

– Nye studenter kan glede seg til å møte masse nye mennesker, få nye kontakter og venner for livet. De kan glede seg til en spennende studietilværelse med gode lærere og forelesninger. Som studiested er det mange fasiliteter og mye å tilby til studentene.

Husk også at Oslo er en studentby, og at alltid er mye å finne på!

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på hioa.no/24_7 17.02.2017. Teksten er redigert for å gjenspeile navneendringer til OsloMet.

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!