Ti tips før eksamen

Jente som sitter ved et bord og leser.

1 Lag en grundig timeplan

Det er lurt å lage en timeplan for tiden frem mot eksamen. Da kan du planlegge hvilke dager du skal lese og hvilke dager du skal ha fri. Her kan du legge inn alt fra treningsøkter til hvilke kapitler du skal lese den dagen.

2 Vær uthvilt og spis nok mat

Pass på at du alltid er utvilt, da leser du bedre. Det er også viktig å spise nok mat, da får du mest mulig ut av dagen.

3 Ikke les og slapp av på samme sted

Les et sted du konsentrerer deg. Lesingen blir ikke like effektiv om du leser et sted du forbinder med å slappe av. Sett deg ved et ordentlig bord og ha fullt fokus.

4 Lag en pensumoversikt

Lag en god oversikt over pensum. Det er lettere å huske pensum om du setter det i en sammenheng. For eksempel kan du finne assosiasjoner til det du skal lære, da er det enklere å huske.

En penn ligger på en pensumbok

Marker det viktigste i pensumbøkene så du lettere kan finne frem til det.

5 Finn riktig studieteknikk

Det finnes mange forskjellige studieteknikker, men alle funker ikke for alle. Finn den som passer for deg. Det kan for eksempel være flash cards, tankekart eller quiz.

6 Øv på gamle eksamensoppgaver

Det finnes mange gamle eksamensoppgaver på nett. Øv på disse for å være forberedt på hva slags oppgaver du kan få. Spør foreleserne dine om de har tilgang på noen tidligere eksamener.  

7 Husk å ta pauser

Det er viktig å ta pauser for å holde konsentrasjonen oppe! Noen trenger flere hyppigere pauser, mens noen trenger få, men lenger. Finn ut hva som passer for deg. I pausen kan du for eksempel trene, ta frisk luft, være med venner eller lage god mat.

8 Skru av varsler på sosiale medier

Skru av varsler på sosiale medier når du leser. Det kan du gjøre i innstillingene på telefonen og gjør at du holder konsentrasjonen.

9 Les med venner

Det er anbefalt å lese med studievenner, men husk å lese med noen du klarer å konsentrere deg med. Man både husker og lærer mer av å diskutere pensum med andre.

10 Vent noen dager med å lese det samme igjen

Når leseøkten er ferdig kan det være lurt å vente noen dager med å lese akkurat det samme om igjen. Mest effektiv læring er når du har glemt litt av det du har lest, men ikke alt.

En bok som ligger åpen på et bord.

Når leseøkten er ferdig kan det være lurt å vente noen dager med å lese akkurat det samme om igjen.

Lykke til, dette klarer du!

Studentliv

Jente ligger i en hengekøye i skogen og leser. Det ligger brune blader på bakken, er lite blader på trærne og hun har sol i ansiktet.
Bli kjent med studentbyen Oslo

I studentbyen Oslo kan du gå på kafé før frokost, sitte på lesesalen om dagen og dingle i en hengekøye i marka om natta. Det er kort vei fra liv og røre i sentrum til stillheten i skogen.

Tre studenter går sammen og ler og smiler ute i en park. Bakken er dekket av gule og oransje blader.
Det beste med studentlivet er mye frihet

Magnus gir studentlivet en sekser på terningen, mens Simay og Ploy begge triller en sterk femmer. Møt tre som tryna litt i begynnelsen, men som fikk fin kontroll på studiehverdagen.

Jente som sitter på biblioteket og leser.
Topp ti på campus

Josefine har studert på OsloMet i snart ett år, og viser dere sine ti favoritter på campus Pilestredet.

Studenter som jobber på iPad
Slik lykkes du som student

Her er OsloMet-forelesernes beste råd for å lykkes med studiene.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.
Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!