Viser: 24 av 29 artikler
Studentene på bachelorstudiet i ergoterapi lærer å bruke VR (virtual reality) og spillteknologi for å kunne bruke denne teknologien i rehabilitering med pasienter.
Øyvor Haugsbakk Talåsen har ikke angret et sekund på at hun var en av de første som tok master i ergoterapi ved OsloMet for fire år siden.
OsloMet-studenten André Nzoba har hatt en lang, lærerik og krevende reise for å bli fysioterapeut. Målet hans er å jobbe med nevrologiske skader på Sunnaas.
Hasan Ali (31) kom til Norge fra Syria i 2016. Etter det har han rukket litt av hvert, og i 2023 er han ferdig sykepleier.
Her forteller tre studenter om hva spesialiseringen rehabilitering og habilitering ved master i helsevitenskap har betydd for dem.
Marie Pilegaard Jonassen har ikke angret på at hun valgte bachelorstudiet i psykologi med vekt på atferdsanalyse. Hun har fått jobb som miljøterapeut – lenge før hun er ferdig.
Radiografer bruker avansert teknologi for å ta bilder av kroppens innside og gir pleie og omsorg til pasienter i krevende livssituasjoner.
Bioingeniørene er helsevesenets «usynlige hær» som tar og analyserer viktige medisinske prøver av pasienter.
De medisinske nødmeldetjenestene spiller en nøkkelrolle for å sikre livreddende behandling og gode pasientforløp utenfor sykehus i Norge. Fra høsten 2022 tilbyr OsloMet videreutdanning i medisinsk nødmeldetjeneste.
Masteren i atferdsvitenskap ga Bjørn Harald Tidemann Bjerknes tyngde og trygghet til å søke på en lederstilling.
Da Beate Jørstad og Gøril Stokke Nordlie vurderte å ta masterutdanning i yrkespedagogikk, var det på en betingelse – at de kunne gjøre det sammen. De mener det har gitt både bedre resultater og en hyggeligere studieperiode.
Når Kjell Rune Sellin er ferdig med bacheloren i vernepleie, drømmer han om en jobb der han kan stå opp for de sårbare i samfunnet. Det blir 31-åringens andre karriere.
OsloMet tilbyr mastergrad i helsevitenskap. Blant spesialiseringene er ernæringskompetanse for helsepersonell, rehabilitering og psykisk helsearbeid.
Tina er bioingeniørstudent ved OsloMet og var i praksis på Ahus da koronakrisen traff Norge. Hun fortsatte med å analysere koronaprøver.
Selma Licina, Maren Høgblad Aas og Linda Minh Le gikk rett fra bachelor til masterstudiet i ergoterapi.
Linn Marie Leknes utdannar seg til ortopediingeniør. OsloMet er einaste staden i Noreg som har denne utdanninga, og studentane kjem frå heile landet.
Frida Perry (25) har en drøm om å utvikle medisiner som kan redde liv. En master i biomedisin kvalifiserer henne til å realisere drømmen, og på veien dit lærer hun å gjøre detektivarbeid på kroppen - på cellenivå.
– Det er fantastisk å bidra til inkludering og deltakelse i samfunnet! De to bachelorstudentene i ergoterapi stortrives i praksis i en bruktbutikk der mangfold og arbeidstrening står i fokus.
Maruan Hammoura (35) ble lei av å sitte ved en datamaskin og ville heller ha en jobb der han kan hjelpe andre mennesker.
Wei Hai Deng (29) håper å kunne bidra til å forebygge fremtidige helseproblemer i den norske befolkningen.
Håvard ønsker at flere skal se verdien av å jobbe som vernepleier og forstå mulighetene yrket byr på.
Nora og Nikola undersøker hvordan man kan få rotter til å hjelpe hverandre.
Det er skrivelek på Ungdomskonferansen om Down syndrom 2016 og deltagerne lar fantasien flomme over.
Når du har laget et hjelpemiddel som du ser forbedrer livet til et annet menneske – da har du en givende dag på jobb.