!
Utsatt til våren 2020!

Ta kontakt! Det er ikke avklart når kurset settes opp neste gang. Kontakt oss på eik-tkd@oslomet.no dersom du er interessert i dette kurset.

Fagfornyelsen i kunst og håndverk og kunstprosesser

Etterutdanning

Hvordan arbeide med bærekraft og kunstneriske prosesser i de nye læreplanene?

• Kursdato og påmelding

Kursdato:

Kurset er utsatt til våren 2020. Nye datoer kommer så snart de er bestemt!

Om påmelding:

Påmeldingen er bindende. Eventuell avmelding må skje skriftlig senest 3 uker før kursstart. Ved senere avmelding refunderes ikke kursavgiften.

Kurset settes i gang under forutsetning av tilstrekkelig antall påmeldte deltakere. Deltakerne vil motta informasjon per e-post 3 uker før kursstart om kurset skal settes i gang eller ikke.

• Hva lærer du?

Kursets innhold er utviklet med utgangspunkt i den nye læreplanen i kunst og håndverk i grunnskolen, som tas i bruk i 2020, hvor bærekraftig utvikling er ett av tre tverrfaglige tema.

Kurset omfatter en teoretisk del og en praktisk workshop:

• Fagfornyelsen og de tverrfaglige temaene ved Eva Lutnæs
    • Vurderingspraksis i Fagfornyelsen for kunst og håndverk ved Eva Lutnæs
    • Praktisk arbeid med utgangspunkt i kjerneelementene ved Ann Kristin Aas

Kurset vil gi en innføring i hvordan man kan jobbe med natur- og gjenbruksmaterialer i kunstneriske prosesser i skolen, både innendørs og utendørs. Kursets innhold vil blant annet relateres til strategier for utforming av landskapskunst/stedsspesifikk kunst, naturobjekter og strategier for bruk av readymade i kunstprosesser.

Deltakerne vil også presenteres for ulike måter kunstnere forholder seg til miljø og klima i sin kunstpraksis, og på hvilken måte miljøhensynet påvirker materialvalg og metode, innhold og uttrykk.

Deltakerne vil få mulighet til å produsere egne verk.

Etterutdanningskurs resulterer i kursbevis som bekrefter faglig fordypning.

Om kursholderne:

Eva Lutnæs er professor i fagdidaktikk ved Institutt for estetiske fag og lektor ved Ener ungdomsskole. Hun var medlem av kjerneelementgruppen og læreplangruppen for kunst og håndverk.

Ann Kristin Aas er billedkunstner

• Målgruppe

Etterutdanningen er egnet for lærere i grunn- og videregående skole, samt andre interesserte.

• Kostnader

Kursavgift: 4000 kroner