Bli noe som betyr noe!

To studenter smiler mot kameraet.

Hva er viktig for deg?

Er det viktig for deg å få en trygg jobb, eller ønsker du frihet og en utdanning som kanskje kan ta deg ut i verden? Her kan du utforske våre forskjellige studiemuligheter. 

Lærer og to barn i undervisningssituasjon i klasserom

Bli lærer – og gå inn i en av verdens viktigste jobber

Er du opptatt av barn og unges utvikling og ønsker å gjøre en forskjell? Lærerutdanningene er inngangsporten til mange spennende yrker, enten du vil jobbe med de aller minste eller være lærer og leder for ungdommer.

Smilende bioingeniørstudenter i studiesituasjon

Jobbe i helsevesenet? Velg mellom mange ulike studier!

Vil du være med å redde liv? Eller hjelpe mennesker til å få en bedre hverdag? En karriere i helsevesenet starter med en bachelorgrad.

To maskiningeniørstudenter i studiesituasjon foran en skjerm

Bli ingeniør - og jobb med fremtidens teknologi

Lurer du på hvordan man kan redusere global oppvarming eller bygge hengebroer for biler? Nysgjerrig på hvordan ting virker? Med en utdanning innen ingeniør- og teknologifag kan du være med å utvikle morgendagens løsninger.

To studenter sitter ved en laptop. Den ene ser vi kun bakfra.

Hva annet kan jeg studere?

Du har mange muligheter ved OsloMet. Hva med økonom, journalist, produktdesigner eller tolk? Eller kanskje du vil lære mer om verden gjennom utviklingsstudier?

Har du ikke bestemt deg?

Er du en av dem som ikke vet hva du skal bli? Som lurer på hva du egentlig er flink til? Å velge utdanning er et stort valg, men husk at du ikke trenger å være født til et yrke. Først studerer du jo, og så blir du god. Det som er viktig, er at du tar valget selv.

Flere hundre studenter sitter på en gressplen med armene til værs.

Dette er OsloMet

Læringsrike praksisperioder i arbeidslivet – og en sosial studietid. Ved OsloMet får du kunnskap og erfaringer for livet!

Slik søker du studieplass ved OsloMet

1. Samordna opptak er søknadsportalen til høyere utdanning i Norge. Her finner du informasjon om hvordan din poengsum regnes ut og hvilke opptakskrav som gjelder på hvert enkelt studium.

2. Dette er de viktige datoene:

3. Du kan bare søke elektronisk.

Usikker på om du er kvalifisert?
Les opptakskrav beskrevet under hvert enkelt studietilbud først.

Usikker på hvilken utdanning du skal velge?
Studieveiledningen hjelper søkere og studenter å se muligheter innenfor OsloMets studietilbud.

Behov for tilrettelegging?
Tilretteleggingstjenesten svarer på spørsmål om hvordan OsloMet kan tilrettelegge i forbindelse med funksjonsnedsettelse, dysleksi, psykososiale vansker og andre plager som gjør studiesituasjonen utfordrende.